Ово је пет најбизарнијих сексуалних фетиша

Агенције
Ово је пет најбизарнијих сексуалних фетиша

Многи људи прихватају своје фетише као дио свог идентитета радије него што покушавају да их се ослободе.

Сексуални фетишизам или еротски фетишизам је термин који описује сексуално узбуђење изазвано неживим предметом или специфичном ситуацијом, која по својој природи обично није сексуална. Предмет или ситуација се називају фетишем; особа коју привлаче фетишиста. Еротски фетиш може бити додатак нормалној романтичној/сексуалној вези, који се постиже на једноставан начин (нпр. партнер носи одређену одјећу). Сексуално узбуђење које изазивају одређени дјелови тијела се назива и парцијализам. Ако фетиш проузрокује знатан психосоцијални стрес или има штетне посљедице на важне области живота, онда се дефинише као парафилија или поремећај сексуалне привлачности.

Израз фетиш потиче од француске ријечи fétuche, изведене од португалске ријечи фfetiço (“магија, чаролија”), која даље извире од латинског facticisu („вештачки”) и facere („чинити”). Фетиш је предмет за који се вјерује да поседује натприродне моћи или, у посебном случају, израђен предмет који има моћ над другима. У суштини, фетишизам је приписивање инхерентне вредности или моћи предметима.

Фетиш се често погрешно поистовећује искључиво са сексуалним фетишем. Изразе сексуални фетиш и еротски фетиш је први употребио француски психолог, адвокат и хипнотизер Алфред Бинет.

Ако фетиш проузрокује знатан психосоцијални стрес или има штетне посљедице на важне области живота, онда се дефинише као парафилија или поремећај сексуалне привлачности. Многи људи прихватају своје фетише као дио свог идентитета радије него што покушавају да их се ослободе.

Ми вам откривамо 5 најбизарнијих сексуалних фетиша.

Мумија

Умотавање особе са којом ћете имати секс у одређен материјал. То може бити селотјеп, фолија или неки сличан материјал. Особа се умотава док не заличи на мумију. Секс се обавља док је партнер умотан или сексуално узбуђење расте док гледате ту особа како се мучи да се ослободи.

Омораши

Овај фетиш највише је заступљен у Јапану. Сексуално узбуђење изазива поглед на особу којој је пуна бешика, а која изгледа као дама. Поента је да се она упишки, по могућству у јавности.

Форнифилија

Овај фетиш представља другог човјека као комад намештаја. Поента је да особа остане непомична и гола у просторији, а да глуми сто, столицу или некакву скулптуру.

Разбијање тестиса

Овај фетиш је толико заступљен да чак има и свој сајт прерпун фанова широм света. Особа се узбуђује на оно на шта ће други мушкарац да дословно заплаче од бола. Дакле, повређивање тестиса или гледање док се некоме другом то догађа.

Аутасасинофилија

Ове особе узбуђује “дављење до смрти”. Сексуални врхунац се достиже у моменту када се особа уплаши за свој живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана