Осам разлога због којих су неки парови несрећни у вези

GS
Foto: Facebook

Постоји много разлога зашто неко може бити несрећан у вези. Ево неколико од њих због којих се можда не осјећате пријатно у наизглед савршеној вези.

1. Ускочили сте у везу само зато што се то од вас очекивало

Понекад, почињете да излазите са неким јер вам пријатељи упорно говоре да је савршен и да сте луди уколико га одбијете. Ово може бити океј на самом почетку док је све још увијек свјеже и забавно. Након завршетка меденог мјесеца, схватите да сте заглављени са неким ко боље изгледа вашим пријатељима него вама. Многи људи излазе са неким јер се то од њих очекује. Да ли вас је некад породица убјеђивала да будете са неким чије родитеље они познају, па им се чини као савршен? Завршићете несрећни уколико сте са неким јер то други од вас очекују.

2. Романтични филмови су вас у потпуности уништили

Будимо реални, жене током живота одгледају превише романтичних филмова који им (у већини случајева) постављају критеријум о љубавном животу, као и о партнеру уопште. Жене се често толико уживе у филмове да касније покушавају да их преточе у стварност.

Истина је да ћете, ако су вам филмови водиље у љубавном животу, постати изузетно несрећни. Нико неће бити толико савршен колико се то на филмовима приказује. Ако превише очекујете од своје јаче половине, велике су шансе да ћете се разочарати.

3. Ви уопште не знате који су вам квалитети код партнера потребни

Бити са неким ко је паметан, чита и кува звучи као савршена комбинација, али ви то можда желите само на папиру. Многе жене траже одређене квалитете код свог потенцијалног партнера, а да нису свесне да су ти квалитети добри само када се о њима машта. Неке жене чак ни не знају који квалитети су њима потребни, па често заврше са погрешном особом.

4. Досадно вам је

Ваш партнер може бити савршен и живот у потпуности испуњен, баш онако како сте увијек замишљали, али и даље можете бити несрећни због једног од главних окидача - досаде.

Када уђете у рутину везе, све може бити савршено и баш онако како сте одувијек жељели да буде, али брзо ће вам досадити једне те исте ствари – па чак и он – чак ако уопште нисте ни свјесни тога. Зато, из дана у дан процјењујте свој живот без обзира на то има ли у њему узбуђења.

5. Превише упоређујете себе са другим паровима

Многе жене могу имати савршену везу у којој би требало да су срећне, али оне настављају да упоређују себе са другим паровима и проналазе мане тамо гдје их нема.

Када упоређујете своју везу са туђом и видите да је неко други можда срећнији од вас, то вас може натјерати да мислите да нешто са вашом везом није у реду, иако је све у савршеном реду. Стога, мање посећујте друштвене мреже, заборавите на романтичне филмове и посветите се партнеру и свом животу.

6. Не волите себе довољно

Уколико сте несигурни и несрећни са тиме ко сте ви, нико други вас не може заиста усрећити у вези, ма ко да је у питању. Најприје морате научити да волите себе, прије него што постанете заиста срећни у вези. Стога, радите на себи и извуците из себе оно најбоље и ваша веза ће постати савршена.

7. Дражи су вам позитивни коментари него сам партнер

Када сте несрећни у вези која је наизглед савршена, то може имати везе са чињеницом да вам људи константно понављају колико је ваша веза запањујућа.

Ако сте са неким ко се допада вашим пријатељима, то може довести до пропасти везе уколико вам временом постану дражи позитивни коментари ваших пријатеља него сам партнер.

Ово можете примјетити ако се по завршетку дана, када дођете кући, осјећате несрећно. Ово не можете примјетити када сте са пријатељима јер ће вас они натјерати да помислите да сте срећни, јер би они то били да су на вашем мјесту.

8. Незахвални сте

Незахвалност је једна од најгорих особина коју можете стећи. Чак и ако се неко чини као "онај прави" и посједује све квалитете које желите да ваш партнер посједује, уколико нисте 100% срећни у вези, то може значити да сте незахвални. Уколико мислите да заслужујете више од некога ко већ даје све од себе, не делите то ни са ким, преноси Супер жена.

Срећом, неке од проблема је могуће ријешити. Једино питање је: Колико сте заправо срећни у вези?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана