Нови тренд: Секс без оргазма

index.hr
Нови тренд: Секс без оргазма

Док се стручњаци широм свијета труде објаснити мушкарцима како задовољити жене, уједно потичући саме жене да се изјасне у цијелој причи, у свијету секса се појавио нови тренд: Секс без оргазма који, ако је вјеровати стручњацима, чини чуда за везу.

Изостанак оргазма за већину значи досадан, бесмислен или само уобичајен секс, али можда је овај нови тренд управо оно што је многима потребно. Секс без оргазма је нова врста терапије под називом Кареца, а главни је циљ повећање интимности чина. Умјесто да се трудимо постићи оргазам, требали бисмо се усредоточити на мирисе, звукове и осјећаје који се јављају током секса.

Они који су ово испробали кажу да Кареца ствара много дубље осјећаје од оних који се јављају током уобичајеног секса. Циљ овакве врсте секса није оргазам, него стварање заједништва кроз интимност самог чина.

Неки холандски научници кажу како је људски мозак током оргазма сличан мозгу овисника који конзумира хероин: Осјећај је добар, али када нестане, долази до опадања ентузијазма, а тијелу понекад треба и 15 дана да се врати у нормално стање. Због тога је, кажу, боље уопште не доживјети оргазам.

За оне који су у стабилној вези, ово је забаван (или не тако забаван) експеримент који могу пробати. Они који ионако имају проблема с оргазмом могу кривицу свалити на Карецу, а онима који тек започињу везу савјетујемо да избјегавају овакве експерименте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана