Неочекиване ствари које утичу на квалитет секса

Cosmopolitan.rs
Неочекиване ствари које утичу на квалитет секса

Ако вам се догоди јако лош или изузетно добар секс, немојте све приписати себи и свом (не)умијећу. Наиме, постоје неке свакодневне ствари које могу утицати на задовољство у сексу.

 

Хорори и трилери

Холандски научник др. Ерицк Јаннсен, истраживањем је сазнао да негативне емоција попут страха и нервозе, изазивају већи ниво сексуалног узбуђења. Научник је то осјећаје код субјекта истраживања изазвао показујући им хороре и трилере. Негативне емоције, према неким теоријама, повећавају жељу за грљењем и заштитом партнера. "Много људи гледа порниће или се пожеле посексати како би се рјешили тих негативних емоција", тврди Јанссен.

Стање партнеровог рачуна

Истраживања објављена у стручном Дневнику психологије показују да што је мушкарац богатији, то су веће шансе да њихова партнерка доживи оргазам.

Годишње доба

Хетеросексуалне мушкарце женско тијело највише привлачи зими. Научници то објашњавају чињеницом да је женско тијело зими скривено испод више слојева одјеће, стога је жеља да се види већа.

Број 9

Нека недавна истраживања објављена у стручној литератури показују да су нам веће шансе да преваримо партнера ако нам се број година завршава с бројем '9', као, на примјер, 29, 39, 49 итд. Разлог томе је што при уласку у нову деценију више размишљамо о томе колико смо задовољни с аспектима наших живота.

Радње након секса

Студија објављена у Архиви сексуалног понашања је пратила радње људи након секса код 335 субјекта. Показало се да су партнери, који проводе више времена мазећи се након секса, задовољнији у сексу него они који то раде краће или то уопште не раде. Та радња се показала чак важнијом за сексуалног задовољство од предигре и трајања секса.

Вјежбање

Психолошко истраживање показало је да физичка активност повећава сексуалну узбуђеност. Људи некада погрешно приписују, наизглед насумичну, сексуалну привлачност према некој особи, умјесто својој вјежби. Дакле, савршен секс би се догодио након вјежбања и за време гледања неког хорора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана