Необичне сексуалне праксе на свијету

24sata.hr
Необичне сексуалне праксе на свијету

Од пијења сjемена старешина у племену, шокантних обрезивања, јавне мастурбације све до легалне крађе и дељења жена, постоје разни бизарни обичаји у свијету.

Разлике у културама широм свијета понекад су шокантне, а нигде то не долази до изражаја колико у сексуалним праксама и обичајима.

У муслиманској пракси постоје строга правила која се тичу полних односа парова, а секс им је допуштен само у мисионарској пози. Сматра се да је понижавајуће да мушкарац захтјева од жене секс у било ком другом положају, а исто тако је забрањен и секс прије брака.

Ипак, у неким муслиманским земљама, попут Ирана, млади пар који би желио секс прије брака може да затражи “привремени брак”. Затим плате кратку процедуру и потпишу уговор са назначеним трајањем таквог “брака”. Након тога, могу један у другом уживати као зечеви без супротстављања исламском законику.

Племе које пије сјеме у Новој Гвинеји

Самбијци су специфично племе у Новој Гвинеји које на сасвим чудан начин поступа са мушкарцима. У доби од седам година дјечаци се издвоји од жена и наредних десет година живе само окружени мушкарцима. Тамо буше кожу, често пуштају крв из носа и повраћају након узимања веће количине шећерне трске, а све како би наводно опрали “контаминацију” жена са себе. Пију сјемену течност старијих припадника племена како би постали снажни мушкарци. Ни након што се врате у племе са женама бизарни обичаји не престају, па сваки мјесец за вријеме менструације њихове партнерке пуштају крв из носа.

Абориџинско племе само се обрезује

Припадници племена Мардудјара имају бизаран ритуал полног сазревања. Овдје се дјечаци се обрезује уз ватру тако да му један мушкарац седи на грудима, а други сјече кожицу. Потом се кожица ставља изнад ватре да би се испекла и даје несретном дјечаку који је мора појести без жвакања. Након што кожица зацијели, пенис се реже уздужно понекад све до скротума.

Романтични Французи љубитељи оргија

Иако се Француска често спомиње као најромантичнија земљу на свијету, са разлогом од њих потиче и назив “љубавни троугао”, мада би се слободно могао називати и шестоуглом. Чак 41 посто Француза у данашње доба признаје да су барем једном учествовали у оргијама, а 27 посто њих са партнером је учествовало у “свинговању”.

Хомосексуалност у Грчкој дефинитивно није била “у ормару”

Старим Грцима сексуална оријентација није била начин друштвене идентификације. Они нису полно понашање и жељу класификовали према сполу или понашању, већ улози која им је у сексуалном чину припадала. Тако су они са активним, доминантним улогама у сексу били виши чланови друштва, док су подређени и пасивни били они сиромашнији и ниже на друштвеној љествици.

У Индонезији је пожељно преварити супружника

За вријеме фестивала Пон који се у Индонезији слави седам пута у години, ходочасници ходају до свете планине Јаве гдје ће се упустити у секс са неким ко није њихов брачни партнер. То наводно доноси благослов богова, али само и једино ако свих седам пута бирају истог партнера за секс.

Јавна мастурбација фараона

Према вјеровању старих Египћана, ток ријеке Нил је, попут разних других ствари, под утицајем бога стварања и ејакулације - Атума. Због тога су њихови фараони традиционално мастурбирали у јавности у Нилу, како би осигурали да ријека не пресуши. У егзибиционистичким играма са собом Египћани који нису били фараони могли су да уживају на фестивалу бога Мина.

Брак из љубави у Нигеру

Племе Њодаабе у Нигерији има занимљиву традицију према којој мушкарци могу да украду туђе жене. Први брак им обично договарају родитељи још у детињству и мора бити између рођака из исте лозе. Ако су незадовољни тим браком, муж и жена могу чекати годишњи Гервул фестивал, на ком се мушкарци костимирају, плешу и импресионирају жене, а могу украсти ону која им се свиђа. Ако то учине без да муж жене коју су украли не примети, тада постају признати у друштву као нови “брак из љубави”.

Браћа дијеле жену у Непалу

У сиромашном Непалу, на подножју Хималаја, људи су пронашли занимљив начин задржавања “богатства” у породици. Како сваки од синова треба од родитеља да добије комад земље након женидбе, увели су полиандрију. Тако родитељи бирају једну жену коју ће браћа дијелити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана