Немате жељу за сексом? Можда је ово разлог

Tportal.hr
Немате жељу за сексом? Можда је ово разлог

Женски либидо многима је још увијек енигма. Оно што се зна је то да је екстреман – или функционише јако добро или не функционише уопште. Кад је о овоме другоме ријеч, настају проблеми. Шта то, дакле, највише утиче на крхки женски либидо и како га заштитити?

Сексуална жеља вам је на ниском нивоу? Откријте шта изазива такво стање и промените ствари набоље.

Контрацепцијске пилуле

Неколико је истраживања показало да контрацепцијске пилуле могу негативно да утичу на женски либидо. Такав резултат немају код свих жена, али код неких утичу на смањење сексуалне жеље. Либидо може бити слаб чак и годинама након узимања пилула. Жене које узимају пилулу могу саме да примете како се пилуле одражавају на њима. Ако увиде да имају смањени либидо, треба да поразговарају са својим гинекологом како би пронашле алтернативно ријешење.

Болест

Жене каткада и не знају да су болесне, а као симптом зна да се појави смањена жеља за сексом. Врло често се тако одражава, на примјер, болест штитне жлијезде. Ако имате смањен либидо, а не проналазите се у претходно наведеним узроцима, свакако посјетите љекара и провјерите стање организма. Када се излијечи евентуална болест и либидо ће се вратити у нормално стање.

Самопоуздање

Самопоуздање је кључно за многе ствари у животу, а пресудну улогу има и у полном животу жене. Она која се осјећа сигурно и добро у својој кожи има и снажнији либидо те бољи сексуални живот. Она коју муче килограми и други умишљени или стварни проблеми не ужива толико у благодетима секс. Рјешење је очигледно: порадити на самопоуздању, а користи ће се осјетити на многим животним подручјима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана