Навике у кревету које уништавају вашу везу

GS
Foto: Shutterstock

Спавање утиче на скоро сваки аспект нашег живота. Од осјећаја раздражљивости до повезаности с раком, срчаним обољењима и лошим менталним здрављем.

Али, да ли сте знали да ваше навике спавања играју важну улогу у успјеху ваших веза?

Од рата за прекриваче до лијегања у кревет у различито вријеме, постоји низ лоших понашања пред спавање која могу значити да сте на путу ка раскиду.

Ово је пет лоших понашања пред спавање која би могла да доведу ваш љубавни живот у опасност.

Леђа уз леђа

Заспати леђа уз леђа је сигуран знак да би ваша веза могла бити пред пуцањем, јер се парови могу осјећати неповезано.

Зато се потрудите да проведете неко вријеме заједно када уђете у кревет тако што ћете се окренути једно према другоме, без гледања у телефоне.

Температура спаваће собе

Такође, истраживања су показала да је температура просторије, проблем око којег се једна трећина парова свађа. Будите саосјећајни са потребама свог партнера и потражите рјешење које вас обоје чини срећним, као што је одвојени јорган или отварање прозора на једној страни собе.

Борба за прекривач

Сљедећа борба у спаваћој соби води се око тога ко ће преузети контролу над покривачима. Ако сте ви или ваш партнер љубитељи јоргана, онда је вријеме да набавите већи или два одвојена.

Јаз у кревету

Ако постоји велики јаз између вас и вашег партнера, онда бисте могли да ризикујете да се осјећате и емоционално неповезано.

Док сте отворени са својим партнером да овако волите да спавате, то не би требало да има превише ефекта. Неким људима је једноставно потребан простор да би могли да се искључе и оду у свој свијет како би се добро наспавали.

Различито вријеме лијегања у кревет

Одлазак у кревет у различито вријеме такође може имати трајан утицај на вашу везу. На тај начин, неки парови могу искусити усамљеност и да не спомињемо осјећај иритације ако их пробуди неко ко улази у кревет на пола ноћи.

Међутим, то би можда могло бити добро рјешење за оне који имају проблема да спавају с неким поред себе или за партнера који хрче.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана