Намирнице које би требало да избјегавате прије секса

Агенције
Намирнице које би требало да избјегавате прије секса

Постоји много чланака на тему хране која спада у афродизијаке и која може побољшати ваш сексуални живот, али ми вам доносимо листу производа који спадају у анти-афродизијаке и које би свакако требало избјегавати.

Ове намирнице могу довести до надимања, поспаности и испуштања гасова, што свакако смањује жељу за сексом.

Наравно, није увијек лако испланирати шта ћете јести у току дана, поготово ако је ријеч о неочекиваном сексу, зато вам предлажемо да избјегавате сљедеће намирнице:

Пасуљ и остале махунарке

Пасуљ садржи шећер који наш организам тешко вари и након што дође у желудац, ствара осјећај надутости, а ту је и неизбјежно "испуштање вјетрова". Ово је сасвим довољан разлог да се клоните пасуља прије секса.

Вјештачки заслађивачи

Иако их људи воле, зато што не садрже калорије, невоља са вјештачким заслађивачима је у томе што садрже тешко варљиве супстанце попут сорбитола. Ови састојци такође доводе до надутости.

Броколи

На листи намирница које би требало избјегавати налазе се и броколи, карфиол, прокељ и слично. Ово поврће садржи шећер, сличан ономе у пасуљу, а стручњаци тврде да њиховим конзумирањем долази до бактеријске пробаве. Нуспродукт бактеријске пробаве је метан, који сигурно не желите да ослободите током секса.

Црвено месо

Иако црвено месо као што је одрезак, звучи сасвим лијепо, као дио романтичне вечере коју спремате свом драгом, његове нуспојаве то нису. Након што поједете комад црвеног меса ваш метаболизам почиње убрзано да ради, како би варење било што успјешније. Међутим, овај процес захтјева много енергије што ће резултовати поспаношћу и мањком жеље за акцијом.

Сир

Чак 75 одсто људи у свијету има одређен степен нетолеранције на лактозу. Млијечни производи попут сира и млијека садрже ензим лактозе, који отежава варење, па би ове намирнице требало избјегавати прије секса.

Aлкохол

Попити коју чашицу да се опустите није лоше, али то вам никако неће ићи у прилог ако послије тога слиједи секс. Први негативан ефекат алкохола је поспаност, а уколико волите пиво ту је и проблем узрокован карбонизацијом - "испуштање ветрова".

Жваке

Жвакаћа гума баш и не спада у прехрамбене производе, али поред тога што освежава дах, може довести и до испуштања гасова. Морате признати, то никако није добро за расположење приликом секса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана