Након овог сазнања пожелићете да секс имате чешће

Агенције
Након овог сазнања пожелићете да секс имате чешће

Најновија истраживања су дошла до резултат да секс побољшава памћење. Постоји повезаност између секса и нерава који се налазе у хипокампусу - дијелу мозга који је задужен за контролу емоција, памћења и нервног система.

Жене које редовно имају сексуалне односе боље су у памћењу апстрактних ријечи. Секс је добар и за физичко и за ментално здравље, а све то утиче на памћење.


Научници откривају да велику улогу имају хормони и неуротрансмитер који су повезани са памћењем и сексом а који мозгу дају сигнал да је награђен. И док се жене могу похвалити бољим памћењем, мушкарци могу побољшати концентрацију.

Постоји једна организација у Сан Франциску која своје полазнике учи медитацији која доводи до оргазма гдје се оба патнера труде да доживе врхунац. Неки од учесника су доживјели и до невјероватних 11 оргазма у само једном дану, а мушкарци су изјавили да им је повећана концентрација на послу.

Овим истраживањем проучаван је и утицај секса на смањење стреса. 39% жена из студије је открило да мастурбира како би се опустило. Када је ријеч о анксиозности, резултати су изненадили многе. Наиме, откривено је да када жене доживе врхунац, дио мозга који се повезује с анксиозношћу и страхом не показује никакву активност.

Закључак је једноставан – сексуална активност штити ваше здравље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана