Најчешћи разлози због којих многи парови немају редован секс

Net.hot.hr
Најчешћи разлози због којих многи парови немају редован секс

У почетним фазама везе није тешко наћи вријеме и начин за редован секс. Нажалост, како вријеме пролази многим паровима је, који су дуго времена заједно, секс посљедња ствар на памети.

Интимност у вези је важна, али многи парови уз претрпане дневне распореде све ријеђе проналазе времена за секс и интимност. Доносимо вам четири највећа кривца за саботажу сексуалног живота и савјете шта можете да учините да вам потпуно не 'убију' жељу за сексом.

Исцрпљеност

Након дугог и напорног радног дана многима је тешко да одвоје вријеме за секс. Исцрпљеност негативно утиче на сексуалну жељу. 'Можда не звучи привлачно, али израда распореда за секс може да буде од користи', савјетује стручњак за везе Андреа Сирташ. 'Изаберите дане у недјељи када ћете се посветити једно другоме. Немојте одустати од завођења, шаљите једно другоме секси поруке и будите креативнији у спаваћој соби кад сте заједно', саветује.

Претрпан распоред

Због супротних смјена или неусклађеног 'сексуалног сата' понекад је тешко редовно практиковати секс. Умјесто да избјегавате секс покушајте да се договорите и предложите алтернативу. Можда вам више одговара јутарњи секс од вечерњег па то и предложите партнеру.

Не осјећате се пожељно

Однос према сопственом тијелу и то како се осјећате у сопственој кожи може знатно да утиче на сексуални живот. Научите да волите своје тијело и немојте да дозволите да ваша интимност пати због тога што не видите тијело супермодела кад се погледате у огледало.

Досада у спаваћој соби

'Најбољи начин да одржите страст у браку и вези је да знате шта волите и шта вас узбуђује и изван вашег брака или везе. Када сте узбуђени због живота и разних могућности ту ћете енергију пренијети и на ваш однос', савјетује Андреа Сирташ. Пуно је тога што може негативно да утиче на сексуалну жељу, а најбоље што можете да урадите, без обзира на узрок, је комуникација и преговарање. 'Можда имате различите сексуалне апетите и преференције, али важно је да о томе отворено разговарате како се не би догодило да имате недјеље и мјесеце без секса. Установите у чему је проблем и рјешите га одмах', савјетује она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана