На шта увек падају мушкарци?

Б92
На шта увек падају мушкарци?

Шта мушкарци заиста воле на женама и шта их то увијек привлачи? Јесу ли то можда бринете, плавуше или црвенокосе? Како на њих дјелују женске сузе, која женска одјећа потпуно окупира њихову пажњу и јесу ли стварно тако беспомоћни пред бујним женским грудима – ево какве одговоре нуди наука.

Фатална црвена боја

Истраживање спроведено на Универзитету Рочестер открило је да мушкарци не могу да одоле женама у одјећи црвене боје. Током истраживања мушкарци су гледали фотографије жена одјевених у црвену и зелену одјећу, а црвена се показала као фатална боја. "Истраживање је показало да боја одјеће нема само естетску важност већ и велики утицај на психу - у овом случају на врло провокативан начин."

Мажење

Институт Кинзи  у свом истраживању обухватио је више од хиљаду хетеросексуалних мушкараца који су се налазили у дугим везама. Резултати истраживања показали су да су у вези најсрећнији били управо они мушкарци који су се са својом партнерком често мазили.

Женске груди

Истраживачи Универзитета Велингтон на Новом Зеланду "открили" су да мушкарци једноставно обожавају да гледају у женске груди, а у студији је откривено и да је управо то дио женског тијела који мушкарци прво погледају. Тако је чак половина мушкараца који су учествовали у истраживању признала како прво погледају женске груди, а затим лице и да су груди дио тијела који мушкарци код жена најдуже гледају. Али, супротно општеприхваћеном мишљењу, истраживање је показало како мушкарцима величина груди уопште није битна.

Атрактивна водитељка

Двије студије из Индијане показале су да мушкарци врло тешко прате вијести на телевизији ако их презентује атрактивна водитељка и у том случају информације пуно теже памте. Научници сматрају да се разлог томе налази у мушком когнитивном дијелу мозга који преферира визуелизацију више од вербалног прикупљања информација.

Брак

Иако влада мишљење да су жене за разлику од мушкараца склоније браку, то мишљење ако се "пита" наука, је потпуна заблуда. Наиме, истраживање које је спровео интернет портал Match.com и Универзитети Бингамтон и Ратгерс, показало је како мушкарци брак прижељкују у једнакој мjери као и жене. Студија која је обухватила више од пет хиљада мушкараца (старост од 21. до 65 година) показала је да мушкарци често осjећају чак и већу жељу за родитељством.

Хвалисање

Истраживање обављено на Универзитетима у Тексасу и Минесоти потврдило је да су аутомобили које мушкарци возе, повезани са начином завођења и навикама у везама. Мада упадљиве аутомобиле чешће возе мушкарци које занима необавезни секс, научници су утврдили да мушкарци заправо своје лимене љубимце користе као би се хвалисали пред припадницама љепшег спола.

Пита од бундеве

Истраживање "Smell and Taste Treatment and Research Centra " у Чикагу открило је да управо пита од бундеве најбоље побољшава проток крви у пенису.

Сузе

"ABC News " преноси да су научници открили да мушкарце женске сузе једноставно одбијају. Како је показало истраживање, женске сузе мушкарци схватају као да њихова партнерка жели загрљај и утеху, а да на секс истог тренутка треба заборавити. Научници сматрају да је разлог томе хемијски састав суза, а "емоционалне сузе" се према хемијском саставу разликују од суза које теку када се, нпр. сjецка лук.

Бринете

Друштвена мрежа Badoo спровела је истраживање у Великој Британији и открила да највећи број мушкараца привлаче бринете. Тако је чак 33% мушкараца у истраживању открило како их највише привлаче управо бринете, а 29% воли црнке.

Положај главе

Судећи према истраживању Универзитета Њукасл у Аустралији, мушкарце јако привлаче жене које држе главу помало нагнуту. Научници тврде да су мушкарцима жене привлачније када мало истуре браду и онда их њежно погледају, посебно ако су ниже од њих. Тај необични фактор узрокован је тиме што тада мушкарци "осјећају" да су јачи и мужевнији - а жене нежније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана