Мушкарцима привлачније жене у црвеном

Agencije
Мушкарцима привлачније жене у црвеном

ЊУЈОРК - Резултати научног истраживања показали су да су жене обучене у црвену одјећу сексуално привлачније мушкарцима јер та боја преноси “снажне” поруке о могућој заинтересованости особе њежнијег пола, преносе агенције.

У истраживању се наводи да мушкарце, у односу на остале боје одјеће, више привлаче жене обучене у црвено јер вјерују да су мање шансе да ће их оне одбити.
Психолози у свом истраживању тврде да црвена боја носи суптилну али снажну поруку о могућој пријемчивости жене за љубавне иступе, што је чини примамљивијом од осталих.
Британски “Дејли телеграф” истиче да ови резултати можда објашњавају зашто жене у црвеним хаљинама у модерној култури пружају тако провокативну слику.
Истраживачи су открили да су мушкарцима много атрактивније фотографије на којима је жена у црвеној мајици од оних на којима је она у зеленом или бијелом одјевном предмету.
Студијом, којом је обухваћено 96 мушкараца из САД и Аустрије, такође је откривено да мушкарци сматрају да ће жене у црвеном позитивније реаговати приликом приласка.
Истраживањем које је објављено у “Журналу експерименталне социјалне психологије”, затражено је од три групе мушкараца да оцијене привлачност “средње атрактивне жене” смеђе косе у три одвојена експеримента.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана