Мушкарци су срећнији од жена

Aгенције
Мушкарци су срећнији од жена

Припадници јачег пола генерално су у животу задовољнији од жена, нарочито када је ријеч о физичком изгледу, преносе агенције.

Детаљно истраживање осјећања среће у 12 аспеката савременог живота показало је да мушкарци доживљавају виши ниво задовољства, односно да су срећнији са седам њих, што укључује висину плате, физички изглед и грађу тијела.

Код дама резултати су били бољи у само неколико области.

Тако се показало да су жене срећније у вези с породичним животом, љубављу, али и сексуалним животом.

Наручилац истраживања је "Benenden Health", а у њему се показало да су просјечне жене махом задовољне својим здрављем и мјестом становања.

Остала подручја у којима су мушкарци срећнији у односу на жене су њихови изгледи за каријеру, с тим како их други људи виде, у вези с финансијама и безбједности на радном мјесту.

Један од занимљивих детаља до којег се дошло у истраживању јесте и то да људи сматрају да би у животу били далеко оптимистичнији уколико би им партнер био приврженији.

Такође, показало се да су људи у браку далеко срећнији од оних који су самци или су у ванбрачним везама.

Упркос томе, петина парова је казала да су након вјенчања постали мање оптимистични.

Охрабрујући је податак који показује да је, генерално, ниво среће код одраслих испитаника 64 одсто. 

Показало се да су старије генерације оптимистичније и да с ведрије стране гледају живот него млади у двадесетим годинама.

Све у свему, оптимизам с годинама расте.

- Позитиван став у животу рађа пријатна осјећања, што је дугорочно добро за наше здравље – казао је Пол Кинан, један од истраживача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана