Мушкарци не желе да надживе супруге?

Daily Mail
Мушкарци не желе да надживе супруге?

Када се парови вjенчају обећају једно другом да ће бити заједно "док их смрт не растави", међутим ова фраза има различито значење за жене и мушкарце.

Према анкети Vanity Faira, у којој је учествовало 1.005 одраслих, 70 посто мушкараца изјавило је да би вољели да умру прије својих супруга.

Мање - 62 посто жена је изјавило како желе да умру прије својих мужева док је око 55 посто људи изјавило да би одустало од живота због своје дјеце.

Такође, 12 посто их је рекло како би дали своје животе за супружнике, 10 посто за партнера, 10 посто за религију и само пет посто за своју земљу.

Близу 24 посто их је изјавило да би у случају смрти вољели да њихова тијела буду криогено замрзнута са надом да ће једног дана бити оживљени.

Када су упитани које би познате личности вољели да врате из мртвих, 35 посто их је навело принцезу Дајану, 14 посто Стива Џобса, а 11 посто Мајкла Џексона.

Упитани које од фиктивних ликова би жељели да врате у живот, 32% мушкараца и 19% жена је изабрало Џека Досона , кога глуми Леонардо ди Каприо, из Титаника.

Више од 26% људи признало је да је размишљало о томе ко би дошао на њихову сахрану и шта би људи рекли.

Када је постављено питање о епитафу, 40% људи је одабрало Синатрине ријечи "Најбоље тек слиједи".

Анкета је спроведена у оквиру студије о смрти, која трага за другачијим, необичним одговорима о смрти и умирању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана