Мршављење појачава либидо код жена

Aгенције
Мршављење појачава либидо код жена

Иако љекари гојазним женама, које желе да затрудне, прво савјетују да се баце на дијету, ново истраживање тврди како мршављење не појачава плодност већ женски либидо.

Тим истраживача са Пен Стате колеџа истраживали су како губитак килограма утиче не репродуктивне функције међу женама које су биле гојазне.

"Вјеровало се да је гојазност повезана са изостанком овулације, па и са неплодношћу, посебно код жена којима је дебљина сконцентрисана око стомака", казао је лидер студије Ричард Легро.

Истраживачи су од испитаница узимали узорак урина како би измјерили хормоне у јајницима током менструалног циклуса. Изненадило их је откриће да је међу већином гојазних жена, које су учествовале у студији, овулација била на завидном нивоу.

Након што су изгубиле килограме, исте испитанице су попуњавале упитник о свом либиду. Резултати су показали да је мршављење знатно утицало на раст жеље за сексом и сексуалним узбуђењем. Због тога су се жене чешће упуштале у сексуални однос него раније.

"Мршављење је имало много скромнији ефекат на саме репродуктивне функције него што смо то очекивали", казао је др Легро.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана