Митови о женском оргазму

Index.hr
Митови о женском оргазму

Један од највећих мистерија женског тијела је управо оргазам, а мушкарце вијековима муче бројна питања о том феномену.

Уз сваку мистерију долазе и митови, а ово су они најчешћи о оргазму:

Нормалне жене га доживљавају током сношаја

Иако неке жене могу да доживе оргазам током пенетрације, статистике показују да су оне ипак у мањини. Тек једна трећина жена доживи оргазам током пенетрације, док је осталима потребна и стимулација клиториса.

Вагинални оргазам је бољи од клиторалног

Мит који је устаљен уопште није тачан. Неким ће женама вагинални оргазам много више одговарати од клиторалног, но има и оних које ће више уживати у овом другом. Ствар је личне преференције, а најважније је да до оргазма стварно и дође.

Кондоми смањују шансе за оргазам

Мушкарци се жале да им кондоми смањују осјетљивост, а неке се жене такође жале да им секс једноставно није превише узбудљив уз присутност ове методе контрацепције. Чињеница је да ће неким људима кондом сметати, но генерално гледано, он је дизајниран тако да што мање омета ужитак.

Велик пенис повећава шансе за оргазам

Изрека о томе да величина није важна, већ је важно оно што се с пенисом ради има пуно истине у себи. Чињеница је да вагина нема завршетке живаца превише дубоко у себи, па тако велик пенис не значи нужно и бољи оргазам. G тачка је лоцирана врло високо, тако да ју је лако стимулисати и мањим пенисом. Техника увијек значи више, па величина није толико важна, барем када је оргазам у питању.

Док за ПОТПУНИ ужитак ипак јесте.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана