Митови о сексу у које сви верују

tportal.hr
Митови о сексу у које сви верују

Мушкарци мисле како знакови попут црвеног осипа на врату и грудима, плитко дисање и грчење тијела могу да открију да ли је жена у сексу достигла врхунац. Међутим, истина је да они то никако не могу да знају.

Да бисте били потпуно сигурни да ли је ваша партнерка достигла врхунац потребне су стотине мјерних уређаја који мјере активност у церебралном кортексу мозга.

Преостаје вам само да јој вјерујете на ријеч, објашњава сексуална терапеуткиња Трејси Кокс. Ни знакови попут црвенила на врату, грчења тијела и плитког дисања не говоре баш много.

Ево још неких митова из подручја сексуалности за које Трејси каже да су гомила измишљотина:

Изазовно рубље гарантује супер секс

Оно може да зачини љубавни живот, међутим ма како изазовно рубље било, неће рјешити неке дубље проблеме. "Куповина халтера и кожних костима може пробудити машту, али то није рјешење за сваки сексуални проблем пара, већ само рецепт за краткотрајно разбијање рутине" истиче Кокс.

Разговори о сексу убиће спонтаност

Док је све у реду, парови ће радо разговарати о сексу. Међутим, истраживања су показала да више од 90 одсто њих престају да комуницирају јер се уплаше да не увреде партнера или да сами не испадну глупи и несигурни.
"Сваки пар се повремено сусреће с проблемима у кревету, а они који су међусобно искрени прије ће решити проблеме ако буду о њима разговарали" каже Кокс.

Трајање секса - најмање 20 минута

Оптерећивање временом може убити спонтаност. Рецепт за добар сексуални живот је разноликост, тако да је све пожељно - од секса на брзака до маратонског секса.

"Док је некима довољно два минута, другима неће бити доста ни 40, а трећи неће ни доживјети оргазам, тако да је мјерење времена у сексу глупа идеја."

Одличан секс - одлична веза

Кокс каже да је страствени секс најчешћи пратитељ нестабилних и турбулентних веза. Наравно да је испуњавајући сексуални живот нужан предуслов добре везе, али секс не може да оцијењује каква је веза. Многи људи поглешно мисле да им је неко суђен јер с њим имају фантастичан секс, али нису свијесни да ће се покварити када веза крене према крају.

"Најбољи секс је онај који испуњава и након годину, двије и пет, а не краткотрајна страст с неким кога се трудимо да освојимо" закључује Кокс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана