Мислим да ме супруг вара, шта да радим?

Агенције
Мислим да ме супруг вара, шта да радим?

Када се једном пробуди сумња да вас партнер вара, тешко ју је отклонити. Чак и када се сумња потврди многе жене се неће тако лако окренути и напустити партнера. Прочитајте шта је оно што ће вам у тим тренуцима прво падати на памет.

Ако жели да буде с њом зашто је у браку са мном?

Јер жели "и јаре и паре". Уколико се он заиста заљубио у ту жену и не може да замисли свој живот без ње онда ће вас оставити, што неки мушкарци и раде. Они који тако не мисле су једноставно похлепни па желе да уживају и у вама и у њој.

Да ли је погрешно да га пратим ако посумњам?

Не. Немојте се уопште осјећати кривом зато што штитите себе. Као његова супруга имате свако право да знате шта он ради с вашим здрављем, финансијама и осјећањима.

Зашто он наставља аферу с њом?

Он то ради зато што вјерује (из искуства) да ћете му опростити. Често жене које су удате за серијске прељублнике вриште и вичу на свог партнера када сазнају за аферу, али на крају не предузму ништа конкретно.

Много пута ме је слагао, како да му поново вјерујем?

Да поново научите да вјерујете некоме је јако тешко, а у неким случајевима и немогуће. То је индивидуални избор, а само ћете ви знати када се опет осјећате пријатно у вези онога што је рекао или урадио. Нема брзог рјешења за невјеру. Заправо, потребно је да прођу године како бисте обновили повјерење. Многи мушкарци мисле да ће признањем окончати читаву причу, али то није тако.

Знам да има везу, али да ли је сексуална?

Наравно да јесте. Небитно да ли гледа порнографију, вара вас са женама на интернету или има физичку аферу, све се своди на то да он жели секс. Уколико се ради о интернет прељуби упитајте га да ли би заиста желио да ради те ствари са вама, а не са неким другим и тако порадите на оном аспекту брака који је заказао.

Да ли сам ја крива?

Како може бити ваша кривица нешто за шта не знате да се догађа? Можда је он и желио да пребаци кривицу на вас с добро познатим изговорима – нисте му посвећени, превише сте заузети, превише се бавите дјецом. Али, свако би требало да прихвати одговорност, па нек уради и он исто.

Мислим да ме вара, али свако вече је код куће – како је то онда могуће?

Многе афере се спроводе током дана, посебно ако су обије стране у браку. Будући да се све своди на секс прељубници, како би избјегли сумњу, радије се виђају на паузама и током дана.

Зашто неће да ми каже истину? Само то тражим

У већини случајева, он лаже да би избјегао ваш бијес ако вам каже истину. Нада се да ће порицање ублажити причу, а лажи служе да заштити свој его и другу жену, плашећи се да ћете ви истину искоритити да јој наудите. Такође, истина може озбиљно нарушити његову репутацију.

Да ли треба да останем с њим због дјеце?

Дјеца лако могу да осјете тензију код куће, а касније криве себе за то. Уколико изаберете да останете и покушате поново да изградите своју везу, мораћете да се договорите како то урадити тако да дјеца не осјете. С дјечје тачке гледишта један срећан родитељ је увијек бољи од два бијесна и несрећна родитеља.

Када кажем да ћу га напустити зашто ме не схвата озбиљно?

Зато што то још увијек нисте урадили. Претње без акције ништа не вреде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана