Мале ствари које праве велике проблеме у вези

Magazin.hr
Мале ствари које праве велике проблеме у вези

У вези у којој је изражено незадовољство, мале ствари постају велике препреке и питање је када ће један од партнера изговорити: "Не могу више".

 Ово су четири лоше навике које можда несвесно чинимо, а које временом могу довести и до раскида везе или брака.

Прекидање партнера док говори

Осим ако обоје не функционишете тако да једно другом упадате у ријеч и тако складно комуницирате, прекидање некога док говори је ружно и непристојно. Једно истраживање га чак изједначава с демонстрацијом моћи над другом особом, што нарушава интимност.

Шта учинити? Два или три пута недјељно му омогућите да говори о свему што му је у том тренутку битно. Ви га за то вријеме слушајте без прекидања. Ако је потребно, намјестите аларм на пет минута.

Колутање очима

Ово је још један издраз непоштовања. Ок, ништа не говорите, али тим малим покретима очију одајете омаловажавајући став, што нарушава повјерење.

Шта учинити? Ако ваш партнер то ради, могуће је да то ради несвјесно. Зато му укажите на то и реците како се због тога осјећате. Кад схвати у чему је проблем, колутање очима ће се сигурно смањити, а и имаће шансу да вам се извини.

Остављање нереда за собом

Будимо реални, неки су уредни, а неки нису, те прихватање тих разлика може смањити љутњу. Ако знате да вашем партнеру смета када мокар пешкир оставите на поду купатила или да ће га нека неуредна навика излудјети, ваше право је да изаберете хоћете ли промјенити своје навике или не. Но, будите свјесни да одбијање појачава бес и удаљава вас од партнера.

Шта учинити? Причајте с партнером о томе које навике вас иритирају, те обоје изаберите ону коју вам је најлакше да промјените.

Ситничавост и исправљање

Постоји више од јендог начина да се посуђе сложи у машину, дјетету промјене пелене или исприча прича о томе како сте се упознали. Али има и оних који увијек исправљају и најситније детаље.

Шта учинити? Кад слиједећи пут осјетите потребу да му објасните да чаше иду на горњу решетку или да сте на првом дејту били у италијанском, а не кинеском ресторану, дубоко удахните и ништа не говорите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана