Ког се дијела тијела жене највише стиде?

Агенције
Ког се дијела тијела жене највише стиде?

Бројне жене зазиру од предстојећих љетњих мјесеци, јер им скидање у купаћи костим и откривање стомака представља већи проблем него да се скину голе пред новим партнером, показало је истраживање спроведено у Великој Британији.

Откривање стомака у купаћем костиму на плажи разлог је због ког велики број жена предстојеће љетње мјесеце не ишчекује с весељем него са стрепњом.

Наиме, чак 45 одсто учесница у истраживању које је спровела Нивеа у Великој Британији, а у ком су учествовале жене између 18 и 60 година открило је како их више забрињава ношење бикинија на плажи него да се скину голе пред новим партнером.

Чак 54 одсто жена оптерећено је подручјем стомака који морају показати у купаћем костиму, док је петина дама открила да их забрињава цјелокупан изглед тијела. То је разлог због ког се 79 одсто учесница одлучује за парео и сличне комаде одјеће којима прикривају критичне тачке на тијелу.

Истраживање је показало како је мајчинство значајан фактор који утиче на задовољство жена својим тијелом, па се тако више од половине мање брине око изгледа откако су постале мајке, док је њих 45 одсто након порода значајно изгубило самопоуздање.

Половина жели да има више самопоуздања у купаћем костиму, док једна петина вјерује како би томе допринело да су на вријеме започеле са припремама за љето.

Занимљиво је да на женско самопоуздање по питању изгледа највише утиче одобравање и мишљење женског друштва, па тако чак 81 одсто жена признаје како им самопоуздање о изгледу подиже комплименти пријатељица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана