Ко више пати послије раскида - жене или мушкарци?

Танјуг
Ко више пати послије раскида - жене или мушкарци?

Највећи проблем с љубављу је што понекад не траје дуго, а губитак вољене особе умије да буде веома болан.

За неке особе раскид може да изазове разарајуће посљедице, а то се посебно односи на мушкарце који више пате због љубавних јада него жене.

Недавно истраживање, чији су резултати објављени на британском сајту Singles Elite, показало је да је јачи пол осjетљивији када су у питању осjећања.

Готово сви испитаници су признали да су у једном тренутку свог живота патили због љубави, али је међу онима који су раскид доживjели веома болно било 25 одсто више мушкараца него жена.

На питање како објаснити већу патњу код јачег пола, психолог Вибке Неберич одговара да би разлог могао бити то "што најчешће жене преузимају иницијативу за раскид.

"Мушкарци имају, такође, тенденцију да преувеличавају осjећања која према њима гаје њихове партнерке, а познато је да ко високо лети, ниско пада", додао је он.

Свако пати на свој начин после раскида, али ништа не боли као сазнање да смо одбачени због другог/друге. Наиме, 80 одсто испитаника сматра да је то најболнији "ударац" у случају раскида.

Љубавна патња је легитимна бол која може да узрокује прихичке, али и физичке проблеме. Процес оздрављења може да траје недjељама, мjесецима, па чак и годинама.

У таквим тренуцима, 61 одсто мушкараца и 76 одсто жена траже помоћ пријатеља. Храна се најчешће користи као тенутно окријепљење, али никад као право средство за утјеху.

Јер, да чоколада може да закрпи сломљено срце, сви би одмах посегли за њом. Већина жена не воли да гњави своје окружење и више воли да плаче у самоћи (54 одсто), док се мушкарци више концетришу на рад (44 одсто). Има и оних који излијечење траже у освети, хладној, прорачунатој освети.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана