Ко су они и зашто је њихова љубав шокирала Француску?

Агенције
Ко су они и зашто је њихова љубав шокирала Француску?

Њих двоје су актери необичне романсе која фасцинира француску јавност.

Брижит Макрон (56), рођена Троње, изгледа помало као Џејн Фонда. Она је мистериозна супруга француског министра економије Емануела Макрона (36). Њих двоје су актери необичне романсе која фасцинира француску јавност.

Ево неколико бизарних чињеница о необичној љубави:

1. Он је имао 16, а она 36 година кад су се упознали

2. Напустила је оца њене деце и послушала своје срце

3. У срећном су браку већ 20 година

4. Бака је шесторо унучића

Емануел Макрон упознао је Брижит када је имао 16 година. У то вријеме, она је била његова професорка француског језика у приватној средњој школи Ла Провиденце у лијепом француском граду Амиенс. Брижит је насљедница познате фабрике чоколаде.

Емануел је одувијек више волео да разговара са наставницима и старијим људима него са својим вршњацима. Случајно се десило да му је професорка била Брижит Троње, којој је био омиљен ученик, а често је наглас читала његове радове говорећи да је он "ученик за примјер".

У међувремену, Емануел се преселио у Париз да студира. Његов отац, неуролог, предавао је на Медицинском факултету у Амиенсу. Његова мајка је била љекар - савјетник у социјалној заштити Амиенса. Међутим, они никада нису имали толико новца као породица Брижит Троње.

Када је доказао да је финансијски поуздан, маркантна госпођа је напустила оца своје дјеце и преселила се у Париз код њега. Њихова љубавна прича стављена је на пробу времена. Годинама су извргавани руглу јер је она била богата кугуарка која живи са студентом философије, који још не може довољно да заради за живот.

Њен развод био је велики скандал у малом француском градићу. Ипак, они су послушали своја срца и ослобођени свих конвенција ушли у брак.

Брижит никада није била љепотица, често има неочешљану косу, носи ружну одјећу и има лажни тен. Њему то никад није сметало, а она је доказ да новац не купује стил.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана