Ко може да наговори мушкарца на развод?

Tportal
Ко може да наговори мушкарца на развод?

Четвртина мушкараца донијеће одлуку о разводу брака под утицајем свог мушког пријатеља који је и сам прошао кроз развод.

Мушкарце на развод могу наговорити њихови мушки пријатељи, показују резултати анкете спроведене у Великој Британији. Док жене самосталније долазе до одлуке да се разведу, мушкарци ће веровјатније бити под утицајем разговора с разведеним пријатељима у бару.

Будући да је на мушкарце лакше утицати, кад се један из друштва разведе, долази до домино ефекта при чему разведени поткопава бракове својих другова, наводи се у извјештају који је објавила британска адвокатска канцеларија испитујући бивше парове зашто су се раздвојили.

Готово један од четири мушкараца (23 посто) рекао је да је био под утицајем пријатеља који су већ били разведени, а само 15 посто жена донијело је ту одлуку под туђим утицајем.

Кристина Блекловс из адвокатске фирме The Co-operative Legal Services објашњава да је у људској природи то да тражимо оправдање чак и када је у питању веза.

“'Када се један пар разведе, други ће често примjетити пукотине у својој вези”, тврди она.

Међутим, само 11 посто анкетираних изјавило је да желе исто што и њихови разведени пријатељи.

Анкета је показала и да чланови породице све мање утичу на нечији развод, јер је само 10 посто мушкараца и девет посто жена изјавило да су били под утицајем породице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана