Ко је романтичнији - мушкарци или жене?

Daily Mail
Ко је романтичнији - мушкарци или жене?

Можда заборављају годишњице и купују поклоне у посљедњу час за Дан заљубљених на пумпама, али мушкарци су изгледа романтичнији од жена.

Истраживање је открило да је 48 одсто мушкараца доживјело љубав на први поглед у поређењу са свега 28 одсто жена.

Резултати истраживања објављени су у књизи „The Norma Bar " а у анкети је учествовало 10.000 особа широм свијета које су одговарале на питања у вези са везама.

Аутрка књиге Крисана Нортхруп жели да објављивањем података сакупљених на интернету разбије митове који окружују сексуалност и везе и открије како заиста изгледа бити у вези у 21. вијеку.

Међу занимљивим подацима налази се и број људи који су задовољни својом везом - 74 одсто и број особа које вјерују да је њихв партнер уједно и њихова сродна душа – 66 одсто.

Оно што је скренуло пажњу већине јесте и податак да велики број особа не сматра секс без емоција са другом особом преваром – скоро трећина испитаних мушкараца и жена имало је ванбрачне везе.

Књига такође открива и како по многима изгледа срећна веза: реугларни изласци, коришћење надимака, држање за руке, страствено љубљење, масирање и често изјављивање љубави кључни су за добру везу.

Највећи број веза се по учесницима анкете распао због мањка комуникације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана