Кључ за феноменалан секс: 5 корака до врхунског оргазма

zena.blic.rs
Кључ за феноменалан секс: 5 корака до врхунског оргазма

Такозвани “slow sex ”, спори, полагани секс, омогућава бољу емоционалну повезаност с партнером и веће уживање у самом сексуалном чину.

Женама је у просjеку потребно између 10 до 20 минута да достигну врхунац. Али, то се након дужег времена у вези може показати као велики проблем. Кад вас хормони “не пуцају”, а страст се не разбуктава тако брзо као на почетку везе, многи ће у кревету остати незадовољни.

Животна и љубавна савjетница Џоана Лиман зато сматра да нешто спорији приступ сексу смањује притисак на партнере и повећава сам ужитак, а у ствари има потенцијал да промени начин на који живимо и наш живот и ван спаваће собе. Помоћу ових савjета добићете прилику да се боље упознате с тим како ваше тијело реагује на сензуалне стимулансе и повећа ће вашу емоционалну везу с партнером.

1. ЗА ПОЧЕТАК 10 МИНУТА СЕ ГЛЕДАЈТЕ У ОЧИ
Започните с пет минута гледања једно другоме у очи. Сједите удобно и окрените се једно према другоме и погледајте свог партнера без доминантног предзнака. Можете да трепћете, а покушајте да се и насмјешите. Можда ће вам бити необично, али покушајте да издржите до краја без додира.

 2. ДИШИТЕ ЗАЈЕДНО
Кад се осјетите пријатно гледајући партнеру у очи, пређите на дисање. Покушајте да дишете природно, кроз нос. Ставите руку партнеру на груди и покушајте да заједнички ускладите удахе и издахе.

3. ВРИЈЕМЕ ЗА ГРЉЕЊЕ
Проведите бар пола сата у мажењу, грљењу и љубљењу с вашим партнером, али док сте још обучени. Не прелазите на другу фразу пребрзо јер овај дио може и те како да узбурка страсти.

 

4. МАСАЖА
Наизменично једно другоме трљајте леђа мирисним уљима за масажу. Користите дуге, споре покрете с умјереним притиском који не иду испод струка. Послије неколико минута можете трљати своје груди о његова леђа, преноси Задовољна.

 

5. ОРГАЗМИЧКА МЕДИТАЦИЈА
Посљедње, али не и мање важно. Оргазмичка медитација је у ствари пракса која би требало да одгана све мисли о томе шта би требало да буде и усредсредити се на оно што тренутно јесте. Зажмирите и препустите се додирима и осјећањима, а све остало нека постане неважно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана