Како упропастити везу: пет одличних рецепата

index.hr
Како упропастити везу: пет одличних рецепата

Ријетко је која веза идеална, и у свакој постоје свађе и трзавице, али то су ствари које се лако могу пребродити. Ипак, неке ситуације су као створене за уништавање чак и најбољих веза.

1. Превише критике, премало похвале

Твој ће дечко гријешити, гријешићеш и ти, а иако је сасвим нормално да ћете се међусобно критизирати, требате пазити да омјер критике и похвале иде у корист похвалама. Веза пуна критизирања, поготово када не треба излудила би свакога, а повријеђен его сигурно није нешто што чини везу чврстом.

2. Прозивање за грешке из прошлости

Чак и ако је дошло до преваре, ако сте се у једном тренутку договорили да ћете прећи преко тога, немате право поново спомињати када вам одговара као аргумент у свађи. Ако се особа која је била у криву стално труди исправити грешку, а друга ју стално подсјећа на њу, ствара се нездраво озрачје у вези.

3. Депресивни сте

Ако је он стално у депресији, а не тражи помоћ, врло брзо ће депресију пренијети и на тебе. Резултат: Тужни, уморни људи који се немају снаге борити нити за себе, а камоли за опстанак везе.

4. Одбијање конструктивне критике

Критизирање без покрића је једно, али ако ти твој дечко само жели објаснити како да будеш боља особа, заслужује да га саслушаш. Одбијање његових корисних савјета ће повриједити и тебе и њега, те ћете обоје бити љути, иако је прва намјера била сасвим другачија.

5. Очекивање савршенства

Сви желимо савршену везу, али већина нас је свјесна да тако нешто не постоји. Ако цијело вријеме замјераш партнеру јер се не уклапа у твоју идеју о савршеном типу, пропушташ све оне добре стране везе у којима би могла уживати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана