Како разликовати секс од вођења љубави?

zena.blic.rs
Како разликовати секс од вођења љубави?

За разлику од обичног секса, постоји нешто сензуално и прелијепо када се двије хемије споје – то је тренутак кад настаје вођење љубави.

Познајете се

Увијек је помало чудно кад први пут спавате с партнером. Потребно је мало времена како бисте упознали нечије тијело и ерогене зоне. Кад сте заљубљени, вријеме које потрошите на упознавање његовог тијела зове се интимност. Ипак, ако практикујете само секс ради секса, јасна је разлика - секс је физички чин, растерећен хемије коју посједују заљубљени при вођењу љубави.  

Предигра

Предигра не почиње у спаваћој соби, она почиње флертом. Кад први пут упознате некога и осјетите неку врсту хемије, сексуална тензија је сама по себи предигра. Секс је само акција, али заљубљивање укључује предигру. Предигра значи да вам се не жури са сексом и да желите да уживате у сваком дијелу. Кад нема предигре нема ни жеље да задовољите једно друго на прави начин, што је велика разлика између секса и вођења љубави.

Оргазам

Много људи меша оргазам с љубављу. Доживјети оргазам не значи доживјети и љубав. То је само дио секса, али долазак до великог “О” укључује интензивну страст и љубав међу партнерима.

Секс је ослобођавајући чин

Понекад људи користе секс као неку врсту слободе на исти начин као што ви желите на пиће послије посла. Ово је велика разлика између секса и вођења љубави. Љубав укључује емоције, док је секс само акција.

Несебичност

Љубав у вама подстиче жељу да удовољите сваком дијелу партнеровог тијела - физички и емотивно. Постоји нешто што осјећате изнутра. Помислите на сваки романтични филм који сте гледали гдје мушкарац лагано задовољава жену. То никада није убрзана радња, већ једна несебична интеракција. За разлику од оваквог вођења љубави, секс често може бити краткорочни циљ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана