Како пребољети раскид у двадесетим?

Агенције
Како пребољети раскид у двадесетим?

Сваки раскид је болан, а период који следи није нимало лак. Да би опоравак био бржи, посебно када сте у двадесетим годинама и учите на сопственим грешкама, покушајте да се придржавате слиједећих савета...

1. Фокусирајте се на било шта друго, осим на “бубице” неког дечка. Не трошите енергију и мозак на размишљање о бесмисленим стварима, већ се посветите учењу или било којој другој корисној активности.

2. Није тако страшно бити сам. Доживите раскид као период када ћете моћи максимално да се посветите себи и стварима које нисте могле да радите док сте биле у вези.

3. Не заборавите све свађе и несугласице кроз које сте прошли прије раскида. Не посматрајте везу у којој сте били кроз ружичасте наочаре, већ будите реалне и искрене и признајте себи да дани, па чак и недјеље пред раскид нису били нимало забавни.

4. Нека вам раскид буде мотивација да трансформишете себе. Можда ћете у почетку лежати у кревету и тешити се храном, али у једном тренутку треба да схватите да то није рјешење. Почните да вјежбате и на тај начин покажите бившем шта је изгубио.

5. Избјегли сте “метак” - Макар се нисте удале за њега.

6. Морате га избрисати из пријатеља на Фејсбуку. Сада можда размишљате да не желите да урадите нешто тако драматично и дјетињасто, јер свакако нећете посећивати његов профил, али кроз мјесец дана можда искочи неко обавјештење о њему које вам неће баш пријати да видите.

7. Не упуштајте се у оговарање дјевојке са којом је био послије вас. Неизбјежно је да са пријатељима оговарате дјевојку коју је имао послије вас, али имајте на уму да она није крива за ваш раскид и да још увијек није свесна какав је он заправо.

8. Не провхеравајте опсесивно његов Твитер налог!

9. Избјегавајте његове пријатеље. Дружили бисте се са његовим пријатељима само да бисте извукли информације о њему. Немојте то да радите ако желите да наставите даље.

10. Секс вјероватно и није био толико добар. Када вам се неко много свиђа задовољите се оним што добијете. Тада убједите себе да имате сјајан сексуални живот, а он је заправо прилично досадан.

 

11. Сјетите се свих ваших сингл другарица и колико им је сјајно без партнера. Ако не кривите сингл другарице што нису у вези или што нису успјеле да одрже везу, немојте да кривите ни себе! Организујте дјевојачки излазак и феноменално се проведите.

12. Неке његове негативне особине сте занемарили. Када сте заљубљени, неке партнерове негативне особине несвјесно постискујете. Сада је право вријеме да их се присетите и схватите какав је он заправо.

13. Нећете остати заувијек саме. Раскид не значи да више никада нећете бити у вези и да ћете заувијек остати саме. Онај прави је тамо негдје и чека да га упознате.

14. Сваки период туговања послије раскида има рок трајања. Предуга патња није добра ни за кога, а нарочито за вас. Можда ће вам требати више времена да преболите раскид, али ћете то свакако убрзати ако се преокупирате неким забавним активностима.

15. Не будите самодеструктивни. Бити остављен, изазива импулс да превише пијете, пушите и излазите. Међутим, ако себе кривите и лоше третирате, то ће вас само емоционално уназадите прије него да вам помогне да идете напред.

16. Још сте веома веома млади!

17. Пријатељи су важнији од било ког дечка и увек ће бити уз вас.

18. Није крај свијета. Људи стално раскидају, а свијет и даље постоји.

19. Треба доста тога да проживите прије него што се обавежете некоме. У овим годинама нисте још увијек сасвим одрасли, што значи да вам предстоји још неки период одрастања. Особа са којом завршите треба да буде неко кога ћете одабрати када сте скроз формирана личност и када знате шта желите и очекујете од партнера.

20. Све ствари се дешавају са разлогом. Не будите превише строги према себи и не преиспитујте се превише о разлозима раскида. До тога је дошло зато што он једноставно није био за вас.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана