Како функционише женски либидо?

CNN
Како функционише женски либидо?

Оно због чега жене желе секс нису само хормони, као што је то случај са мушкарцима.


Заправо, женама је потребно много више од тога, како би пожељеле однос, показала је студија објављена у Журналу клиничке ендокринологије и метаболизма.

"Интересовање жена за секс је изузетно компликовано", каже др Џон Рандолф, вођа студије и професор гинекологије и акушерства на Универзитету у Мичигену.

Неки љекари су истраживали могућност да женама са ниским либидом дају ниске дозе тестостерона, како би им повећали интересовање за секс.

Тај хормон женско тијело производи у малим количинама, а стручњаци су раније сматрали да утиче на сексуалну жељу код припадница "љепшег" пола.

Међутим, како је показала Рандолфова студија, жене које су добиле ниске дозе овог хормона примјетиле су незнатан пораст сексуалне жеље, у односу на оне које нису добиле исти третман.

Оно што се показало као кључан мотиватор везан за сексуалне односе, било је опште задовољство животом.

Рандолф је до тог закључка дошао након што је испитао податке о 3.302 испитанице, које су током цијеле једне деценије учествовале у истраживању.

Оне које су биле задовољније животом и уопште бољег расположења, имале су виши либидо, од оних које су биле мање срећне.

"Расположење и опште здравље и благостање су од пресудног значаја за жељу за сексом код жена", рекао је Рандолф.

Он сматра да би жене са ниским либидом, умјесто хормонске терапије, требало да потраже начине да поправе ове психолошке факторе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана