Kакав сте пар у сексу?

metro-portal.hr
Kакав сте пар у сексу?

Нема пара који неће рећи да је јединствен, али показало се да заправо постоји неколико типова парова под које се сви можемо свести.

Сваки пар би желио да буде јединствен и посебан, и на неки начин јесте,али када се гледа шира слика, сексуални терапеути и стручњаци тврде да се заправо може идентификовати шест врста парова према њиховом понашању током секса.

Наравно, главни предводник идеје је сексуална терапеуткиња Трејси Кокс, која каже да се парови могу подијелити по главним карактеристикама у категорије, што би требало да им помогне да побољшају своју везу.

Можда је најлакше започети са здравим паром, који се састоји од двије особе које желе да задржеи свој идентитет и да буду с неким. У случају да су то двије отворене особе, неоптерећене, велике су шансе да ће веза бити дуга. Истовремено, они су у стању да комуницирају своје сексуалне потребе, па им не недостаје страсти и обоје иницирају секс.

Растављени пар је онај чија љубав стално изгледа на рубу пуцања због заштите инидивидуалних права и идеја, али секс је врло динамичан и пожудан због сталног страха због могућег растанка у стварном животу.

Страствени пар је дубоко заљубљен, без обзира што се обично ради о јако различитим карактерима, па се некима од њих љубав након неког времена угаси. Секса је пуно и то јако, јако доброг. Што су партнери различитији, секс је ватренији, а кад веза уђе у кризу, смањење секса погађа само партнера који га доживљава као потврду љубави.

Испреплетни пар је јако близак, као да су везани пупчаном врпцом, јер све раде заједно и попримили су заједничка обиљежја и размишљања. Обоје су предани таквој вези, па је секс на почетку одличан, али полако постаје блиједа копија и ту треба уложити највише труда у оваквој вези.

Практичан пар увијек све прво промисли главом, а не срцем, па се током времена роде и снажне емоције, што је много боље него да се у везу уђе с погрешним очекивањима. Проблеми у сексу јављају се на почетку, али послије све дође на своје мејсто.

За крај, опуштени пар схвати након пар сусрета да су створени једно за друго и то на здрав начин, па су опуштени од самог почетка, што и сексуални живот чини хармоничним.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана