Када жене највише уживају у сексу?

Aгенције
Када жене највише уживају у сексу?

Ранија истраживања показала су да жене највише уживају у сексу у 28. години живота, док мушкарци најбоље од тјелесног уживања узимају око 31. године. Међутим, нова студија показала је да сексуални врхунац жене достижу тек седам година касније.

Истраживањем је откривено да жене највише уживају у сексу између 35. и 44. године живота, а 17 одсто дама ових година свој либидо оцијенило је максималном оцјеном десет.

Више од трећине жена (36 одсто) из исте старосне групе има секс два до три пута недјељно, а петина (20 одсто) четири до шест пута седмично.

Више од три четвртине дама исте генерације потпуно је задовољно својим сексуалним животом.

Већина је мотив за "сексуални процват" пронашла читајући књигу "Педесет нијанси: Сива", а од оних које су уживале у овом штиву 47 одсто је рекло да је дјело активно утицало на њихов сексуални живот.

Чак су и славне личности старости између 35. и 44. потврдиле да су резултати истраживања тачни.

Холивудска љепотица Камерон Дијаз (40), рекла је да је у сексу почела да ужива тек у познијим годинама.

Студију је спровео произвођач сексуалних играчака Ловехонеy и њом обухватио 2.100 мушкараца и жена старости између 18 и 65 година.

Стручњаци сматрају да је ријеч о томе да жене у 30-тим и 40-тим годинама почињу да бивају свјесне свог тијела и начина на које могу задовољити себе и свог партнера.

Из Ловехонеy компаније кажу да је продаја њихових производа у Великој Британији скочила за чак 60 процената од како се појавила књига "50 нијанси", а даља истраживања су показала да су 76 одсто купаца сексуалних играчака два пута срећнији сексуалним животом, од оних који се не служе помагалима.

Колико често даме у 30-тим уживају у сексу?

- Мање од једном мјесечно (7 %)
- Једном мјесечно (4 %)
- Једном у двије недјеље (4 %)
- Једном недјељно (11 %)
- Два до три пута недјељно (35 %)
- Четири до шест пута недјељно (21 %)
- Седам и више пута недељно (7 %)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана