Када пријатељство води у љубав?

nadralnu
Када пријатељство води у љубав?

Недефинисане везе често воде ка емотивном болу. Ако се осјећате нелагодно у оваквој вези, иступите. Вратите се на прави пут и здраву основу или се упустите у романсу.

Када вас виде заједно, многи мисле да сте пар, а не „само" пријатељи. Не забављате се, али једно другоме посвећујете сваки минут слободног времена. Чујете се неколико пута дневно, а SMS поруке шаљете непрестано.

Увијек истичете да сте најбољи пријатељи, али да ли је то баш тако? Друштво вам говори да је боље за обоје да поставите границе. Често се шалите на тему шта би било да сте у вези. Најчешће се плашите да ће пријатељство да нестане ако почнете да се забављате или нисте свјесни јаких осјећања и блискости...

Недефинисане везе често воде ка емотивном болу. Ако се осјећате нелагодно у оваквој вези, иступите, прихватите одговорност за насталу ситуацију. Вратите се на прави пут и здраву основу или се упустите у романсу.

Дефинисање односа и граница је посебно значајно када склапамо нова пријатељства, истичу многобројни психолози. Конфузне сигнале ћете избјећи ако одмах причате са пријатељем. Отворено реците да шта вас забрињава, причајте, немојте да претпостављате, избјегавајте нагађања.

Ако дође до њежног пољупца и загрљаја, стручњаци савјетују да је најбоље да одмах рашчистите ситуацију и видите на чему сте. Уколико желите да поставите границе, али се бојите да ћете на тај начин повредити пријатеља или га изгубити, знајте да ће на крају неко од вас сигурно бити повријеђен.

Одлагање неизбјежног вам неће помоћи. Мање је болно када сте искрени од почетка и на вријеме ставите до знања шта очекујете од пријатељства. Здраве везе опстају само када је комуникација отворена и искрена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана