Исповијест зависнице: Одгледала сам преко 400 сати порно-фимова

Агенције
Исповијест зависнице: Одгледала сам преко 400 сати порно-фимова

Огоса Овенриоба је двадесетдвогодишња студенткиња права са и влогерка свјетлом будућношћу испред себе. Ипак, Огоса је до недавно крила велику тајну: била је зависна од порнографије на интернету.

 

Ова зависност јавила јој се још у 14. години када се крила како би гледала порнографске садржаје. У периоду од 18. до 21. године она би се закључавала у собу гдје би сатима гледала филмове за одрасле.

У најгорем случају, мастурбирала је од пет до шест пута на дан, а процјењује се да је погледала преко 400 сати порно-филмова.

Данас, она је одлучила да проговори о својој зависности у исповијести на Јутјубу коју је до сада погледало преко 800 хиљада људи.

"Добила сам много коментара подршке од жена које пролазе кроз исту ствар. Много људи мисли да жене не могу да пате од зависности од порнографских снимака, али разговор о приоблему је први корак"

Она каже да је порнографији застрашујуће лако приступити, а када је погледала први клип била је у шоку који је брзо прерастао у узбуђење. Навика је убрзо прерасла у забрињавајућу опсесију када је стално грабила слободно вријеме да гледа фимове.

"Гледала сам толико порно-филмова да су ми они ’нормални’ брзо постали досадни. Од софт порнографије прешла сам на ону мало експлицитнију"

Са својом завиношћу престала је када је имала везу од шест мјесеци. Ипак, када је уписала факултет и преселила се у други град поново је подлегла притиску порнографије.

"Била сам сама у новом граду. То је био окидач и од тада све креће низбрдо. Током периода од двије или три године мастурбирала сам дневно и по шест пута. То је био све о чему сам размишљала. Престала сам да се виђам са људима"

Први корак ка психичком опоравку начинила је када је испричала пријатељици за своју велику тајну, а у оквиру свог опоравка поставила је видео на YouTube у ком је проговорила о својој зависности.

"Не читам секси сцене у књигама, не слушам превише сексуалну музику, клоним се свега што има везе са сексом", признаје она.

Огоса вjерује да би требало да постоје старосна ограничења за приступ порнографији, као што већ постоје за алкохол и цигарете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана