Идеалан број сексуалних партнера је...

Б92
Идеалан број сексуалних партнера је...

Да ли постоји иделан број бивших љубавника? Судећи по најновијем истраживању - постоји.

Како су резултати истраживања открили, идеалан број бивших љубавника, прије оног правог, требало би да износи 10.

Истраживачи су открили да су и мушкарци и жене били одбијени од потенцијалних партнера уколико су они до тог тренутка имали више од 10 партнера у животу и на њих су гледали као на промискуитетне. Са друге стране, особе које су имале мање од овог броја партнера перципиране су као неискусне.

Интернет сајт Seeking Arrangement.com анкетирао је 1.000 мушких и женских чланова тражећи идеалан број љубавника који би њихов нови партнер требао да има иза себе.

Половина анкетираних жена, као и 46 одсто мушкараца одговорило је да је десет партнера савршен број, док је 36 посто жена и 42 посто мушкараца изјавило да би радије излазило с особом која има мање богато сексуално искуство.

Тек 11 одсто жена и 10 посто мушкараца сматра да је идеалан партнер особа која је промjенила између 10 и 30 партнера, а само три посто њих жељело би да буде са особом која је “посјетила” више од 30 кревета.

Међутим, многи за прошлост својих нових партнера не желе ни да знају. Радознало је само 35 посто жена, док их је 65 посто задовољно и без икаквих информација. Код мушкараца је проценат још израженији – њих 70 посто о бившима не жели да чује ни ријеч.

Ови резултати открили су интересантне чињенице о везама, као и чињеницу да мушкарци у много мањој мјери толеришу промискуитет.

“Мислим да друштво постаје знатно толерантније и радозналије када је секс у питању. Дас мо ову анкету спровели прије рецимо 10 година мушкарци без сумње очекивали од жене да је у животу имала знатно мањи број партнера него што је то сада случај. Међутим, џентлмен никада не пита даму за број партнера са којима је дјелила постељу”, изјавио је оснивач сајта Брендон Вејд.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана