Ево зашто је добро да спавате голи

Magazin.net.hr
Ево зашто је добро да спавате голи

Осим што ћете се осjећати неспутано и опуштеније уколико не обучете пиџаму, постоји низ добрих разлога зашто је добро да спавате голи.

Добро је за интимне дjелове

Џенифер Ланда, ауторка књиге “The Sex Drive Solution For Women”, тврди да је спавање без гаћица здравије за вагину. Бактеријске инфекције су нормана појава, али топло окружење може погоршати ситуацију. Стога, не облачите доњи вес.

Боље ћете спавати

"Здравије је спавати у хладнијој просторији", каже Лиса Шивс из National Sleep Foundation. Нормално је да се температура тијела постепено снижава док спавате, а пиџама и дебели покривачи то могу пореметити.

Бићете привлачнији

Наташа Тарнер, ауторка књиге "The Hormone Diet ", појашњава зашто није добро да је тијело претопло док спавате. Може доћи до сметњи при ослобађању мелатонина и хормона раста односно најважнијег хормона за успоравање старења. Како температура тијела пада, хормон раста се ослобађа што доприноси лепшем изгледу коже и косе.

Нестаће наслаге на трбуху

Ако спавате голи, спаваћете чвршће. То омогућује да ниво кортизола тј. хормона стреса пада и одржава енергију и ниво глади под контролом.

Имаћете више самопоуздања

Осјећај хладне постељине на кожи може бити јако секси, а ако се осјећате секси то ће вам повећати и самопоуздање.

Бољи секс

Спавање без одјеће добро је и за везу јер међусобно додиривање коже повећава хормон окситоцин који је заслужан за добар и осјећај заљубљености. "Спавање без одјеће подстиче на секс, а везе у којима има више секса су срећнији", каже Ланда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана