Добар друг, за добар секс

Aгенције
Добар друг, за добар секс

Када раскинете везу, може проћи доста времена док не нађете нову љубав. Умјесто да жељу за сексом у том периоду, задовољавате са непознатим кандидатима, боље је са неким провјереним пријатељем.

Добар друг је ту да са вама дијели и добро и зло, чак и кревет, каже стручњак за брачне односе Синди Холбрук, а преносе агенције.

- Док чекате особу свог живота, ваш сексуални живот не мора да замре. То не значе да треба да 'ускачете' у кревете непознатих особа. Најбоља особа за секс након раскида или развода, је добар пријатељ - каже Синди Холбрук.

Своју тезу она објашњава тиме да након раскида или развода, не треба спавати с било ким, нарочито ако се плашите да будете поново повријеђени.
- Упустите се у безбрижну љубавну аферу са другом или другарицом, са особом са којом тај однос неће кренути у неком другом смјеру - каже Синди.

“Пријатељски” секс може заиста да буде добар јер је необавезујући, а истовремено са особом која вам је драга и блиска.

Та особа вам је више од пријатеља, а мање од партнера, што је одлична статус док не упознате своју праву сродну душу која ће вам бити све.

Међутим, упозоравају стручњаци, прије него што се упустите у такав однос, морате бити сигурни да сте одабрали особу коју нећете изгубити као пријатеља када неко од вас двоје започне праву љубавну везу са неким другим.

Оно на шта морате да обратите пажњу како би ваш “пријатељски секс” био успјешан:

- Да међу вама постоји обострана јака сексуална привлачност.

- Да једно од вас није више емотивно заинтересован и гаји наду да се неће све заршити само сексом.

- Да нико од вас двоје није љубоморан, како би са лакоћом прихватио појављивање могућег правог партнера у животу оног другог.
- Да сте спремни да установите одређена правила и да ћете их се придржавати (нема поклона, упознавања са родитељима, заједничких излазака...)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана