Диван муж, а лош секс?

Супер жена
Диван муж, а лош секс?

Честитамо! Ви сте међу ријеткима који могу да се похвале срећним браком. Ви и ваш муж сте најбољи пријатељи и дивни родитељи. Уживате проводећи вријеме с вашим мужем – осим у сексу, који је најлошији сегмент вашег брака. Наравно да је брак много више од секса, али не можете ово важно питање гурнути под тепих.

Глупо би било растурити брак због секса и зато је рјешење једноставно – поправите секс. Да ли лош секс може да се побољша, одговор је да, а ево и како.

Будите искрени

Ако је ваш сексуални живот увијек био лош, постоји могућност да нисте били искрени са својим партнером о степену свог незадовољства. Нико не жели да пољуља његово самопоуздање тиме што ће му рећи да је лош љубавник. Ипак, дошло је вријеме да будете директни, јер ће га свако околишање још више повриједити од истине.

Започните тему с реченицом типа "Види, обоје знамо да секс није најјача страна наше везе, али мислим да ниси свјестан колика је то фрустрација и проблем за мене. Зато морамо заједно да смислимо како да га поправимо". Без сумње и ово ће повриједити његова осјећања, али нуди вјеру да има лијека и да ћете то рјешити као тим. Изван спаваће собе, потрудите се да му покажете колико сте блиски и колико га волите.

Будите искрени и реците шта вам смета

Ако не доживљавате оргазам приликом односа, реците му. Ако морате да глумите оргазам, колико год вам било непријатно, будите искрени. Ако вам не прија начин на који вас љуби, морате да му кажете, али будите пажљиви. Не можете да поправите ствари ако искрено не разговарате о свему (чак и о детаљима)!

Прецизно опишите шта вам прија

Критика је једино конструктивна ако понудите другу могућност. То значи да не кажете само свом мужу да је лош љубавник, већ да вербализујете и покажете му како тачно желите да вас љуби, додирује и мази. И немојте му давати инструкције као да сте наставница у шестом разреду. Будите заводљиви и експлицитно му дочарајте своје жеље.

Подржите га

Веома је важно да испољите задовољство када вас партнер узбуди. Он се вјероватно бори са сопственим несигурностима око тога да ли је способан да вас задовољи сексуално, тако да га ваш равнодушан став лако може деморалисати. Изван собе трудите се да испољите осјећај дивљења и интимности. Подсјетите га на то колико је ваша веза јака и колико је он диван муж. Дајте му мало подстицаја!

Будите отворени за професионалну помоћ

Уколико ни кроз 60 дана не можете да побољаште свој сексуални живот, размислите о томе да потражите професионалну помоћ. Пронађите стручњака, можда је вашем мужу ниво тестостерона низак, а то врло лако може бити узрок томе што није заинтересован за секс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана