Десет знакова праве љубави

economy.rs
Десет знакова праве љубави

Неки трагају цио живот, а други прекасно схвате да су већ пронашли праву љубав. Како је препознати? Како бити сигуран да је особа поред вас заиста ваш идеалан животни партнер?

Већина нас тражи одговоре на таква и слична питања јер ипак, колико год самостални били, љепше је стварати и старити удвоје. Психолози су након година рада са срећним и несрећним паровима установили слиједеће знакове који указују на праву љубав:

Снови

Понекад смо у вези, али не сањаримо о будућности с партнером. Заљубљеност постоји, али помисао на заједничку будућност у нама изазива страх и нелагоду, а не срећу. Такав осјећај показује да још трагамо за правом љубављу, којој се у потпуности можемо препустити и то најрадије заувијек.

Планови

Ковање заједничких планова који сежу даље од слиједећег викенда или годишњег одмора добар је знак за љубав. Што већи и разноликији заједнички планови, то је веза стабилнија и перспективнија.

Заједнички пријатељи

Неколико заједничких пријатеља повећава заједништво и повезаност међу партнерима и упућује на међусобне сличности.

Лијепи гестови

Права љубав није у великим и скупим поклонима за годишњице и рођендане него у малим гестовима у свакодневном животу. То може бити спремност за компромис и повремено стављање властитих потреба у други план, то могу бити љубавне поруке, спонтани пољупци.

Позитивни биланс

Економским ријечником, на крају дана, недјеље, мјесеца и године, партнерство би требало да буде у плусу. Лијепих дана би требало бити више него мучних и заједничке среће и уравнотежености више него свађа.

Слобода

Није пожељно да парови све раде заједно. То да једно другом остављате простора добар је знак за постојање повјерења и времена у којем партнери могу испунити неке своје жеље и потребе.

Сличности

Бројне студије показују да су парови најсрећнији када слиједе заједничке циљеве или дијеле сличне вриједности. Без обзира на то ради ли се о дјеци, становању, путовањима или провођењу заједничког поподнева.

Секс

Почетна страст не траје вјечно. Кључ није и у учесталости, већ искључиво у квалитету. Њежност и тјелесна блискост неопходни су фактори за дугорочно сексуално задовољство.

Повјерење

О великим животним темама и проблемима партнери морају отворено разговарати, грешке признати и одложити простор за сумњу.

Свађе

Конфликте треба рјешавати конструктивно, а управо је то одлика праве љубави. Свађе су нужне и догађају се у свим везама, али се претварају у препреке за заједничку срећу када се конфликти гомилају умјесто да се рјешавају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана