Да ли знате колико често удате жене имају секс?

Агенције
Да ли знате колико често удате жене имају секс?

Многи живе као самци иако су у браку. Секс постаје све ријеђи, а ако се и ви суочавате са овом ситуацијом, овдје имате пар савјета који ће можда упалити.

"Заправо, ако боље размислим, срећна сам и ако у три мјесеца двапут имамо секс", изјавила је још једна срећно удата госпођа. Иако ово можда звучи изненађујуће, истраживање Кинси института показује да ове даме воде крајње нормалне животе.

Студија је показала да скоро половина парова љубав воде свега неколико пута мјесечно. Ако је вјеровати статистикама, скоро 10 одсто оних који су у браку има секс само једном мјесечно.

– Удате жене, које кажу да им је сасвим у реду да имају секс једном или два пута мјесечно уопште нису толико ријетке, нити је то нешто неуобичајено – признаје психолог Ивон Томас.

Стрес, умор и суочавање са свим проблемима које живот може да нам донесе само су неке од ствари које се могу наћи као препрека нашем сексуалном животу.

– Засићеност и узимање партнера здраво за готово такође несвјесно могу утицати на сексуалну жељу и учинити ствари досадним – тврди Ивон.

Уколико нисте задовољни својом тренутном сексуалном ситуацијом, можете пробати неке од ових ствари не би ли промјенили ствари:

– Укључите сва своја чула. Различите ствари узбуђују различите људе. Секси доњи веш, миришљаве свијеће и сензуална музика могу стимулисати сва чула вашег партнера и преокренути ствари.

– Гледајте романтичан филм заједно. Ово може бити одлична увертира која ће појачати страсти.

– Организујте недјељно једно вече за излазак. У питању не мора да буде скуп излазак. Важнији је његов квалитет.

– Свакога дана упутите комплимент партнеру. Ово помаже да се подигне његово расположење и разбије свакодневна рутина. Када се партнер осјећа цијењено, веће су шансе да ће жељети да подијели своју љубав са вама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана