Да ли треба да имате секс када сте лоше воље?

metroportal.hr
Да ли треба да имате секс када сте лоше воље?

Мушкарци и жене сексу приступају на прилично различит начин, а урбани митови тврде да су мушкарци расположени за секс увијек, док је код жена ситуација мало сложенија.

Колико год да секс доноси благодети у везу, али и појединачно сваком партнеру, има ситуација у којима су жене дефинитивно у праву када не желе секс, а то се нарочито односи на стресне ситуације.

Наиме, најновије истраживање у којем је учествовало скоро двије хиљаде жена и мушкараца, објављено у часопису "Journal of Sex Research", показује да су жене којима у стресним ситуацијама расте жеља за сексом уједно и склоне ризичним понашању у таквим околностима.

Истраживање открива и да су жене ређе од мушкараца спремне на секс у тужном или анксиозном расположењу или када су под стресом, ипак оне којима у таквим ситуацијама жеља за сексом постаје све јача спремније су на ризичнији секс него иначе.

Међутим, посљедица таквог понашања је и чињеница да су се жене које су ступале у односе под стресом или неком другом нелагодом послије и жалиле, односно да су се осјећале много горе него прије него што су имале секс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана