Да ли сте спремни за невјероватне чињенице о сексу?

Cosmopolitan.hr
Да ли сте спремни за невјероватне чињенице о сексу?

О неким стварима сексуалне природе знају чак и птице на грани, а неке чињенице и нису баш познате, или барем нису познате свима. Прочитајте неке занимљивости и употпуните своје знање ...

1. Према недавно спроведеном истраживању, 1 одсто свеукупног човјечанства је асексуалан, што би значило да апсолутно никада нису осјетили сексуалну привлачност. Друга супротност су жене које константно имају потребу за сексом, односно нимфоманке. Оне чине 2 одсто свеукупне популације жена. Због сталне узбуђености, оне оргазам могу доживјети и до сто пута дневно!

2. Млади мушкарци, од пубертета до средине двадесетих година, због изразито високог нивоа тестостерона, способни су да оргазам доживе и до 10 пута дневно. У њиховим најплоднијим годинама, њихов либидо и хормони дословно дивљају!

3. Један одсто свеукупне женске популације алергичан је на сперму. Код њих се на оним дјеловима тијела који су дошли у додир са спермом, појављују свраб и осип, а може доћи и до отицања.

4. Тестиси су увијек ниже температуре од остатка тијела. Разлог томе је мајка природа која се потрудила да производња сперматозоида тече савршено. Наиме, високе температуре угрожавају производњу сперматозоида па тијела мушкараца имају савршено развијен механизам заштите тестиса. Када су изложени ниским температурама, тестиси се стисну и подигну ближе тијелу како би задржали температуру, а ако су изложени високим температурама, опуштају се и дословно се луфта!

5. Према недавно спроведеном истраживању, оне жене које свакодневно једу чоколаду имају бољи сексуалан живот и много више жеље за сексом.

6. Количина избачене сјемене течности, смањује се са бројем оргазама које мушкарац у дану доживи. Уколико је између два односа прошло мало времена, количина сперме ће се знатно смањити.

7. Мушкарци у просјеку шест пута током сна доживе ерекцију, наравно, потпуно невезано за сексуалне активности или жељу.

 

8. Као што мушкарцима приликом сексуалног узбуђења расте пенис, тако се и женама повећавају одређени дијелови. Расту нам груди, вагина се шири, а Г-тачка, која је иначе величине грашка, приликом стимулације може нарасти до величине ораха.

9. Мушкарци који су у вези имају већу потребу за мастурбацијом. Разлог томе је тај да редован секс подиже производњу тестостерона па су мушкарци у везама напаљенији од соло фрајера.

10. Један одсто жена може доживети оргазам искључиво стимулисањем брадавица.

11. Нека храна, попут крекера и корнфлекса, настала је као оружје против секса. Прије два вијека било је увријежено вјеровање да зачињена храна подстиче жељу за сексом па су осмишљене нове врсте хране, блажег окуса како би се људи што мање сексали.

12. 28 одсто мушкараца барем је једном одглумила оргазам.

13. Резлтати једног истраживања показали су како мушкарци пуно снажније пенетрирају када сумњају у вјерност своје партнерке.

14. Пенис приликом секса у мисионарској пози има способност да поприми облик сличан бумерангу како би стимулисао женину Г-тачку.

15. Оргазам код мушкараца није нужно повезан са стимулацијом пениса. Мушкарци врхунац могу доживети и стимулацијом своје Г-тачке, односно простате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана