Да ли шпијунирате старе љубави на Фејсбуку?

Агенције
Да ли шпијунирате старе љубави на Фејсбуку?

Са неким бившим партнерима остајемо у добрим односима, неке не желимо никада више да чујемо (а ни видимо), за неке се надамо да ћемо их поново негдје срести...

Како год било, поједине информације о бившима је занимљиво знати а чак 85 посто то чини шпијунирањем Фејсбук профила некадашњег партнера.

Он прати ваш профил на Фејсу

Резултати недавно спроведене анкете показали су да 85 одсто испитаника редовно гледа профил бившег партнера, а свака пета особа то ради барем једном недјељно. Иако не знамо тачно зашто је то тако, проучавање профила бивших партнера очито нас итекако занима. Задовољавање знатижеље сигурно је један од разлога.

Добра страна оговарања

Иако није лијепо оговарати, једна недавна студија Универзитета из Јуте показала је како изражавање негативних емоција које осјећате према бившима има позитиван утицај за вас - мања је вјероватноћа да ћете пасти у депресију него када осјећања држите дубоко у себи.

Задржите контакт

Иако сте вјероватно очекивали да је пожељно да прекинете комуникацију са бившим, истина је потпуно другачија. Наравно, у случају да за њим још мало патите. Студија Универзитета у Аризони показала је да ћете раскид лакше поднијети ако одржите неку врсту контакта с бившим. Интензитет комуницирања не треба да буде као када сте били заједно, али пар необавезних мејлова или порука којом му честитате рођендан апсолутно су прихватљиви.

Блискост с новим дечком развијте причом о бившем

Не треба новом дечку по цио дан да причате о бившој вези јер једино што ћете постићи је да му дате до знања да бившег нисте пребољели, али истраживања су показала како искреност о бившим везама и проблемима развија присност и интимност.

Велика је вјероватноћа да жели да се помирите

Једна анкета спроведена међу мушкарцима и женама показала је да су мушкарци ти који су за бивше партнерке емоционално више везани. Већина испитаних мушкараца који су и даље били соло изјавила је како би и даље вољели да су у вези с претходном дјевојком, док је исту ствар желела само једна четвртина испитаних жена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана