Да ли нас модерна технологија спаја или раздваја?

Агенције
Да ли нас модерна технологија спаја или раздваја?

Мач са две оштрице: Док се са једне стране људи упознају захваљујући друштвеним мрежама, тако и рађају и нови разлози за свађу. Прочитајте који су то најчешћи разлози за препирку у којој је главни кривац технологија.

Избрисао је вашу серију

Љутња је у овом случају потпуно оправдана. Већ двије недеље само размишљате о та три слободна дана која ћете провести гледајући маратон епизода најновије сезоне ваше омиљене серије, а сада је он сасвим случајно избрисао апсолутно све из вашег компјутера.

Нисте пријатељи на Фејсу

Можда је то још једна обавеза која препада вашег новог партнера, јер можда он жели што дуже да задржи мистериозност или користи друштвене мреже у професионалне сврхе. Ко зна? То не значи да он није загријан за вас. Ипак, ово ће бити још један разлог за дискусију.

Прегледате му историју претраживања

Сијели сте за партнеров компјутер, отварате претраживач, кад оно БУМ! Најпосјећеније стране искачу и нуде вам се, а наравно једна од њих је Brazzers. Помало је себично да му тражите да не гледа порниће и чак ако то ради, не значи да вас не воли. Не будите тако строги према њему.

Пријатељ је са бившом

Ово је дискусија коју вриједи обавити, јер је нажалост постало нормално да се читају статуси и гледају слике људи који би требало да остану у прошлости. Првенствено би требало провјерити ниво повезаности са бившом на Фејсу (да ли се дописују, лајкују, итд.), али с друге стране немојте се осјећати угоржено од стране једног Фејсбук профила.

Не испушта iPad из руку

Чак и када су парови у дугим везама и сигурној љубави, ако једно не престаје да чачка телефон или таблет за столом у ресторану док друго говори онда се само може проузроковати свађа. Ако ваш партнер има ову навику, реците му да се осjећате небитно и неинтересантно док причате како сте провели дан, а он твитује. Будите сигурни да сте са неким ко воли да проводи вријеме са вама, без ометања, или ћете наћи још један разлог за свађу.

Ухваћени сте у лажи

Тек сте почели да се забављате и за сада је све сјајно и бајно. Желите да се видите и пето вече заредом али он каже да је веома уморан. Само пар сати након тога, друг га тагује на Инстаграм слици на којој се по свему судећи одлично забавља. Све је теже и теже прикрити лажи у доба модерних технологија, тако да је ова ситуација свакако гора за њега него за вас. Добра опомена за наук да слиједећи пут буде искрен.

Reationship status update

Прије Фејсбука није било потребе за питањем "Шта смо нас двоје?", нити било каквог дефинисања односа до момента упознавања са породицом. Како се сада одмах морају промјенити статуси, долази се и до овог питања. Да ли свој мијењате без дискусије у нади да ће се партнер сложити? Шта ако он мисли да би ова информација требало да буде приватна? Зашто једоставно не постоји опција "необавезно забављање па ћемо видети даље"?!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана