Да ли мушкарци заиста желе само секс?

B92
Да ли мушкарци заиста желе само секс?

Психолог Ендрју Смајл, у својој новој књизи тврди да су мушкарци емотивни као и жене и да у вези, поред секса, желе и блискост

Ендрју Смајл не само да оповргава таква вјеровања, него тврди и да су мушкарци емотивни као и жене и да у вези желе блискост.

"То погрешно увјерење толико је укоријењено да се на мушкарце који искрено признају да желе блискост у вези гледа као на ендемску врсту која навероватније лаже", истиче Смајл.

Он сматра да таква увјерења додатно учвршћују медији који мушкарце приказују управо на такав начин.

"Мушкарци који себе називају "играчима и освајачима" заиста, али они су у мањини, и то таквој мањини да није вриједна помена. Већина мушкараца су нормални људи који желе да се скрасе уз жену коју воле. Данас велики број мушкараца има једну женску пријатељицу на коју гледа као и на своје мушке пријатеље, и управо те "праве" другарице полако мијењају њихове ставове и навике у вези са сексом", тврди Ендрју.

Смајл своју тврдњу темељи на сопственом искуству и проучавањима, али и на неким истраживањима из протеклих година. Млади мушкарци су пуни тестостерона, али то не значи да су промискуитетни. Већина њих жуди за љубављу и има богат емоционалан живот као и жене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана