Да ли је ваша веза нормална?

Aгенције
Да ли је ваша веза нормална?

Сви желимо да се нађемо у нормалној романтичној вези и сви имамо идеју у својој глави како та савршена веза треба да изгледа. Међутим, углавном завршимо у вези која је далеко од наше визије што многе врло често натера да се запитају да ли је то у реду или не?

Углавном одговор исплива када упоредимо везу са односима других парова у покушају да видимо да ли је њихова боља.

Уколико се питате да ли је ваша веза нормална дајемо вам неколико савјета који вам могу помоћи да дођете до одговора:

1. Везе су тешке без обзира на све. Ако вам неко каже да је другачије, или лаже или никада није био у вези.

2. Ваша веза је нормална све док сте и ви и партнер задовољни. Причајте са партнером о томе шта је за њега „нормално". Све док комуницирате и искрени сте једно према другом, уопште није важно шта други људи мисле о вашој вези.

3. Немојте подлећи притиску других. Ако брак није за вас, већ моногамна и посвећена веза, онда имајте такву везу. Изаберите ону вазу какву ви и ваше партнер желите да имате без обзира на то шта остали мисле.

4. Ако нисте у вези али желите да почнете да стварате породицу, и то је сасвим у реду. Самохрани родитељи данас више нису табу. Ако можете да поднесет сав притисак који родитељство са собом носи, немојте размишљати два пута.

5. Погледајте око себе и стварно се загледајте у друге везе. Приметићете да они нису заправо онаке каквим их ви замишљате. Нико нема савршену везу, зато немојте мислити да сте једина особа која има проблеме у вези.

6. Немојте вјеровати да је трава зеленија у суседном дворишту. Нормално је да оне ствари које су код других боље пожелите у својој вези, међутим, у тим везама постоје и многе ствари које никако не бисте жељели у свом животу.

7. Сви се понекад посвађају. То је сасвим нормално. Ваша веза не би била права веза када са времена на вријеме не би наилазили и одређени проблеми. Везе су изазови и добро је што је тако.

8. Врло је важно да у вези имате више срећних него тужних дана. Нормално је с времена на вријеме имати понеку свађу, аил битно је само да ти тренуци не преовладавају у вашој вези.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана