Да ли је страх од гутања оправдан?

Агенције
Да ли је страх од гутања оправдан?

О позитивним и негативним учинцима сперме је већ доста тога речено. Успркос томе, неке жене се још тешко одлучују када дође до питања "прогутати сперму или не". Аргументи могу бити здравствене или хигијенске природе.

Вјеровали или не, код оба пола је снажно присутна брига да ће неким невјероватним сплетом околности жена путем оралног секса затруднијети(?!). Ипак, зачеће с оралним задовољавањем је, наравно, научна фантастика - чак и ако жена прогута сву сперму!

 Међутим, постоје још неке бриге које су повезане с оралним задовољавањем:

 Да ли је сперма опасна?

Сперма здравог мушкарца има много мање бактерија, него његова пљувачка. Главно је питање да ли мушкарци можда имају неку сексуално преносиву болест. У случају непознавања партнера, свакако је препоручљиво коришћење заштите и приликом фелациа. Чак и ако се одлучите да не прогутате сперму, јер се у мушкој предејакулацији може свашта скривати...

Хормони у сперми

Жене се понекад питају да ли ће добити дозу мушких хормона, ако буду прогутале његов ејакулат. Тестиси можда заиста произведу велики дио мушких хормона. Међутим, они не иду директно у ејакулат, већ непосредно у крвоток, гдје могу утицати на остатак тијела.

Неке помисли су дакле оправдане, док друге мало мање. Упркос свим аргументима за и против, остаје једна обична чињеница која најчешће пребаци казаљку с ваге у једну или другу страну - лична симпатија према мушкарцу и (не)склоност према сперми. Жена којој се свиђа осећај да сперма напуни њена уста, не би смијела превише размишљати "да ли или не".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана