Да ли је ово убедљиво најлуђи романтични састанак?

Aгенције
Да ли је ово убедљиво најлуђи романтични састанак?

Двије особе које су тражиле љубав на интернету одлучиле су да одбаце устаљене опције састанка као што су одлазак на кафу или у биоскоп, већ су решиле да се отисну на европску авантуру дугу 21 дан.

Клара Бенсен и Џеф Вилсон упознали су се преко интернет сајта OkCupid, и свега осам недjеља касније, пар из Тексаса нашао се у авиону на путу ка Истанбулу.

Пишући о овом необичном првом састанку који се десио у јуну за Salon.com, Бенсенова је изјавила: „Као што је то можда најбоље рекао Марк Твејн – Не постоји сигурнији начин да некога заволите или замрзите од заједничког путовања".

Она је овом сајту за упознавање приступила седам дана прије него што је упознала Вилсона и видјела његов интригантан и чудан профил на ком је стајала и његова слика са великом краватом.

Вилсон је ову необичну авантуру предложио у свом трећем мејлу који је послао Бенсеновој – и прије него што је знао њено презиме и то да ли њена фотографија заиста представља њу или је у питању слика неке друге особе.

„Да ли имаш неку идеју у вези са путним експериментисањем. Ја имам пар и мислим да их испробам све до крајње границе у јуну", написао је.

До крајње границе, испоставило се, представљало је путовање без икаквог плана, резервисаних хотелских соба и пртљага.

Ово је донекле био шок за Бенсонову.

Међутим, авантуристички дух је превладао и она је одлучила да прихвати изазов.

Пар, који се неколико пута упознао прије путовања, одлучио је да све вријеме пута носи исту одјећу – укључујући ту и доњи веш, коју ће прати када се укаже прилика.

Пар личних ствари које су понијели налазиле су се у њиховим џеповима – пасоши, кредитне картице, мобилни телефони, мапе и четкице.

Како би ипак покушала да остане привлачна, Бенсонова је кришом понијела и дезодоранс и нешто козметике које је држала у својој ташни.

Она и Вилсон потрошили су 1.200 долара на повратне карте од, и до Хјустона са заустављањем у Турској и Шкотској.

Пар је, у просјеку, дневно трошио 30 долара на смјештај и храну.

„На површини, изгледали смо као прилично некомпатибилан пар. Џеф је био енергичан професор на универзитету док сам ја била повучени писац", изјавила је Бенсонова.

Међутим, како се путовање одвијало, она је схватила да њих двоје имају знатно више заједничких ствари него што се то на почетку чинило.

„Открила сам да наше личности некако имају исту крв лудог научника која нам тече венама".

Враћајући се на коментар Марка Твејна, испоставило се да се госпођица Бенсон и доктор Вилсон свиђају једно другоме.

Шест месјеци касније, Бенсонова тврди да су и даље заједно и да између њих постоји хемија, али у питању је хемија са знатно више дубине и смисла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана