Да ли је гора мушка или женска превара?

Агенције
Да ли је гора мушка или женска превара?

Дефинитвно је дошло вријеме када не можемо да кажемо који пол више вара. Чини се да су мушкарци и жене изједначени по том питању, али често се воде полемике око тога ко на који начин вара и да ли је могуће одвојити емоције од преваре.

Често смо причали и на тему емоционалне и физичке преваре и да ли је заправо могуће одвојити једно од другог.

Оно што показују најновија истраживања јесте да мушкарци чешће улазе у афере у које не уносе емоције. Њихова превара је често само физичка, док жене када се одлуче за превару то чине најчешће из најдубљих осјећања.

Стога, мушкарци у преваре не уносе срце, док жене ретко када могу да раздвоје секс од осјећања.

Такође, постоји и разлика у поривима, тј. у разлозима због којих је почињена превара. Мушкарци се одлучују за превару да би обогатили сексуални живот, задовољили своје нагоне и повећали самопоуздање.

Жене, с друге стране, варају када су незадовољне љубавним животом и када нису мажене и пажене од стране свог мушкарца. Често то знају да ураде из освете, али и када желе да поврате самопоуздање.

Тако је студија дошла до закључка да мушкарци варају због секса, а жене због љубави.

Стога може се закључити да су женски разлози за превару на први поглед озбиљнији од мушких, али ипак не смијемо заборавити да је сваки чин преваре за осуду било да долази од стране жене или мушкарца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана