Да ли афера може спасити брак?

Агенције
Да ли афера може спасити брак?

Ново истраживање показује да је 73 одсто жена занемарено од стране својих мужева, док 57 одсто вјерује да им афера може спасити брак.

Иако је за већину жена афера знак да је вези дошао крај, судећи према резултатима новог истраживања једна од три жене вјерују да афера са другим мушкарцем заправо може спасити њихов брак.

Од оних које су варале своје мужеве, чак 73 одсто каже да су то урадиле зато што су их мужеви запостављали, као и због тога што су се емотивно удаљили.

"То није никакво изненађење. Многим женама фали пажња, а ужасно је осјећати се усамљено у браку", наводи Ноел Бирдмен, оснивач сајта ashleymadison.com – "Реалност је таква да многи људи не могу да оставе своје партнере из финансијских разлога и жене су склоне томе да се жртвују зарад породичног живота. Зато оне своје потребе задовољавају ван куће"

У прилог томе, 67 одсто испитаних жена каже да се одлучило на превару због незадовољавајућег секса са својим супружником.

Некима од њих се превара исплатила: 32 одсто је изјавило да им је афера поправила каснији однос са супружником.

"Мушкарци врхунац сексуалности достижу у својим двадесетим. Код жена је то касније у тридесетим и четрдесетим када се осjећају много удобније у својим тијелима. Свако жели да се осјећа пожељно, тако да жене нико не може кривити ако се тако не осјећају у свом дому", каже Бирдмен.

С друге стране, Дениз Робертсон, домаћица шоуа This Morning, недавно је критиковала ванбрачне афере због тога што могу изазвати много бола другој страни.

"Ако се обоје договорите да можете имати секс изван брака, то је ок. Али, ако једна особа хоће да вара, а друга не, онда ћете изазвати велику количину бола тој особи. Ако је ваш брак као затвор, изађите из њега. Нико не сме сматрати да је заточен у браку", закључила је она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана