Чуване тајне: зашто жене боље варају?

Index.hr
Чуване тајне: зашто жене боље варају?

Жене варају готово у једнакој мјери као и мушкарци, али још увијек постоји мишљење да су такве жене изнимка, а не правило.

Таблоиди нам на дневној бази сервирају приче о мушкарцима који су били невјерни, а ако изузмемо Кристен Стјуарт и још неколико познатих прељубница, попис невјерних жена је пуно краћи.

Истина је пуно другачија: Жене варају све више и чешће, па тако статистике од прије 20 година показују да их је око 9 посто било невјерно у вези, а данас је тај број досегао 22 посто. Узмите у обзир да су то само оне жене које признају невјеру. Није ствар у томе да жене варају рјеђе, ствар је у томе да варају боље.

Знамо чувати тајне

“Жена зна чувати тајну” - реченица коју ће многи сматрати оксимороном само је криво интерпретирана. Стереотипи постоје с разлогом, а иако је опште познато да ће просјечно женско друштво у року од сат времена претрести све тајне које има у архиви, жене су јако добре у чувању тајни, ако су тајне важне. Трач о комшиници која се смуца с млађим типом док јој је муж на послу је једно, али тајну која има везе с нама чуваћемо као најврједније благо. Тајна о нашем љубавнику спада у ту категорију.

Лажи о сексу су наша специјалност

Сваки тип ће нас питати с колико смо мушкараца спавале прије њега, и свакоме ћемо лагати у очи. Опште је познато да жена “губи на вриједности” ако је спавала с превише мушкараца, па нам лагање и прикривање долази природно. Ту је и оно друго питање о сексу: Када нас мушкарац пита како је било, рећи ћемо “Супер!” - чак и ако је било катастрофално. Овакав тренинг нас оспособљава да лажемо и о сексу за који нико не смије сазнати.

Пажљиве смо

Велики је број превара откривен управо због непажње: Руж на овратнику, туђе гаћице у стану, кондом који је мушкарац био превише лијен бацити у смеће - мушкарци су једноставно непажљива бића. Жена која вара ће наћи савршено мјесто на којем нема шансе да је неко открије, прегледати одјећу, отуширати се како не би мирисала по другом мушкарцу: Ми смо педантна бића, и спремне смо уклонити доказе до те мјере да их ни чланови ЦСИ-а не би могли открити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана